Zabava

Legende čestitale Radiu 1 80-ta za prvo obletnico

B.M.
25. 1. 2024, 09.09
Posodobljeno: 25. 1. 2024, 09.17
Deli članek:

Radio 1 80-ta, ki Slovenijo vsak dan razvaja z nostalgičnimi hiti iz najboljšega obdobja v glasbi, je praznoval prvi rojstni dan! In to v stilu, ki se za tako radijsko postajo tudi spodobi.

Darja Štravs Tisu
Ekipa Radio 1 80-ta

Poleg izbrane in posebej pripravljene glasbe največjih legend 80-ih let, sta jih obiskala tudi pevec Daniel Popovič, ki jim je za rojstni dan zapel svojo nepozabno uspešnico Džuli in Aleš Klinar iz Agropopa, ki je vse navdušil s svojo legendarno pesmijo Samo milijon nas je. Preko videa se jim je oglasila še ena velika zvezda 80-ih, Matjaž Kosi (Moulin Rouge), ki jim je zaželel vse najboljše.

Darja Štravs Tisu
Sanja Brezočnik in Danijel Popović

»Občutki so neverjetni, absolutno pozitivni. Imamo odlične poslušalce, ki presneto dobro poznajo glasbo 80-ih in se tistega časa res spominjajo z dušo. Ogromno zgodb delijo z nami, skupaj smo vsak dan. Ta rojstni dan ni le radijski, ampak je rojstni dan vseh nas, družine, v kateri vsi cenimo dobro glasbo in se skupaj spominjamo zlatega obdobja 80-ih,« je povedala voditeljica Sanja Brezočnik, ki poslušalce zabava vsak delavnik od 10. do 15. ure. Jutranji voditelj Matjaž Lovše, ki poslušalce zbuja ob 6. uri težko verjame, da je minilo že eno leto:

»Ura je bila osem, ko sem z nervozo čakal štart nove radijske postaje in kot jutranji voditelj tudi naredil otvoritev s pravo žurko osemdesetih. Takrat smo optimistično gledali v prihodnost, ker smo čisto vsi verjeli, da nas je ogromno, ki imamo radi to glasbo. Po enem letu pa sem najbolj vesel, ko vidim koliko nas je. To mi daje energijo in upam, da se sploh ne bo nikoli končalo. Radio 1 80-ta, vse najboljše tudi z moje strani in hvala vsem, ki ste z nami.«

Na svojo ekipo je ponosna tudi urednica Mojca Pušlar, ki je hvaležna vsem poslušalcem, ki jih že leto dni spremljajo z ljubeznijo do glasbe 80-ih:

»Izredno smo veseli, da smo konstantno prisotni v življenju naših poslušalcev in jih z najboljšimi hiti iz 80-ih spremljamo skozi dan. V prvem letu smo dobili zveste poslušalce širom Slovenije, saj smo poleg radijskih frekvenc prisotni tudi na DAB-u in spletnem poslušanju, s čimer dosežemo vse kotičke Slovenije. Prepričani smo, da bomo v naslednjem letu postali stalnica v življenju novih poslušalcev, ki obožujejo glasbo zlatega desetletja v glasbi. 80-ta so zakon.«

Ekipa Radia 1 80-ta se bo še naprej trudila za glasbeno potovanje skozi najboljše pesmi 80-ih, ki prinašajo nostalgijo, smeh in brezskrbnost naše mladosti.