Po hudi bolezni

V 48. letu starosti je umrla igralka Ivana Mrvaljević

D.K.
25. 1. 2024, 13.40
Posodobljeno: 25. 1. 2024, 13.53
Deli članek:

Po boju s hudo boleznijo je umrla črnogorska igralka Ivana Mrvaljević.

FB Ivana Mrvaljević
Ivana Mrvaljević

Kot piše Blic.rs, je slavna igralka, ki je pred dvema letoma zbolela za rakom dojke, umrla v 48. letu starosti, javnost pa si jo bo zapomnila kot eno najpomembnejših črnogorskih igralk vseh časov.

Igralka, producentka in v domačem kraju ugledna umetnica je leta 1999 diplomirala na Fakulteti za dramske umetnosti. Od takrat je igrala v Mestnem gledališču, kasneje pa je v Torinu magistrirala iz produkcije. Že med študijem je odigrala pomembne vloge, vendar so najpomembnejše, tako v gledališču kot na filmu in televiziji, prišle na vrsto šele kasneje, predvsem v televizijskih serijah, kot je "Budva na pjeni od mora", pa tudi v opaznih naslovih, kot so filmi "Mješoviti brak", "Pare ili život" in "Biser Bojane".

Čeprav je dosegla izjemne uspehe v predstavah številnih domačih in tujih gledaliških skupin, se je bodo spominjali predvsem po neizmernem prispevku k uspehu Mestnega gledališča Podgorica. Razmeroma dolgo se je ukvarjala z video, TV, filmsko in multimedijsko produkcijo. Od leta 2012 do 2016 je bila tudi direktorica omenjenega Mestnega gledališča v Podgorici.

"Z rakom lahko živiš, ko sprejmeš, da je del tebe in premagaš ogromen strah, ki te prevzame ob omembi te bolezni," je za Radio Slobodna Europa, oktobra 2023, dejala Mrvaljević.