Bolezen

Bruce Willis po dolgem času spet viden v javnosti

D.K.
20. 11. 2023, 12.19
Posodobljeno: 20. 11. 2023, 12.51
Deli članek:

Ameriški filmski igralec Bruce Willis se v zadnjem času redko pojavi v javnosti. V soboto pa so ga oboževalci opazili v Los Angelesu.

Profimedia
Bruce Willis na vožnji po soseski

Eden najbolj priljubljenih junakov akcijskih filmov na svetu, 68-letniBruce Willis,je bil tokrat fotografiran na sovoznikovem sedežu svojega vozila, oblečen v športno črno jopico.

Spomnimo, marca letos je njegova družina sporočila, da mu je bila postavljena diagnoza frontotemporalne demence (FTD) - redke oblike demence, ki povzroča poslabšanje vedenja, osebnosti in jezika.

Zanj skrbi žena

Zanj trenutno skrbi njegova žena Emma Heming Willis, s katero ima dve mlajši hčerki, 11-letno Mabel in 9-letno Evelyn. Ima pa tudi tri odrasle hčerke; 35-letno Rumer, 32-letno Scout in 29-letno Tallulah, z bivšo ženo Demi Moore, ki ostaja znano prijazna tako z njim kot z Emmo.

Emma je v enem od člankov nedavno spregovorila o svojih izkušnjah kot negovalka. Povedala je, da imamo s specifično diagnozo možnost, da najdemo skupnost. »Lahko se povežete z ljudmi, ki takoj razumejo vašo zgodbo. Niti jim vam ni treba nič pojasnjevati. Ljudje, ki sem jih srečala in se z njimi pogovarjala v skupnosti FTD, so zelo sočutni in odločeni, da stvari izboljšajo za naslednje obolele in njihove družinske člane.« Poudarila je, da je ozaveščenost o stanju ključna. »Svet mora vedeti, da ni vsa demenca Alzheimerjeva in da ne vpliva vsa demenca na spomin. Bolezen, kot je FTD, se kaže z spremembami v vedenju, osebnosti, jeziku ali gibanju,« je dejala.

Prijatelja prepoznal le za nekaj minut

Prejšnji mesec je priljubljenega igralca obiskal tudi Glenn Gordon Caron. Njuno prijateljstvo sega v osemdeseta leta, ko je Willis sodeloval pri "Moonlighting". Caron je dejal, da se mu je zdelo, da ga je 68-letni igralec tri minute prepoznal. Povedal je, da malo komunicira, in da ne bere več, prej pa je, čeprav ni želel, da bi se to vedelo, rad bral, poroča Daily Mail.

"Vse te jezikovne spretnosti mu niso več na voljo, a kljub temu je še vedno stari Bruce. Ko si z njim, veš, da je Bruce, in si hvaležen, da je tam, vendar je izgubil tisto veselje do življenja," je pojasnil Caron.