Karel in Camilla

Ugibanj, kdo se bo pojavil na balkonu palače, bo kmalu konec

N.S.
6. 5. 2023, 07.01
Posodobljeno: 6. 5. 2023, 22.22
Deli članek:

Katerih 13 izbrancev bo v resnici stalo ob kralju in kraljici na balkonu Buckinghamske palače? Bo med njimi res tudi princ Harry?

Profimedia
Zvezdniški vrhunec dneva bo zagotovo tradicionalni prizor, ko se člani britanske kraljeve družine zberejo na balkonu Buckinghamske palače.

Še malo in ves svet bo dobil odgovore na številna ugibanja - kateri 13 izbrancev se bo ob kralju in kraljici pojavilo na balkonu Buckinghamske palače. Zadnje tedne se je veliko ugibalo, kdo se bo po uradnem kronanju pojavil na slovitem balkonu Buckinghamske palače ob tej zgodovinski priložnosti.

Profimedia
Zvezdniški vrhunec dneva bo zagotovo tradicionalni prizor, ko se člani britanske kraljeve družine zberejo na balkonu Buckinghamske palače.

Če gre verjeti načrtom o zmanjšani monarhiji, bo na balkonu 15 najvidnejših tako imenovanih delovnih članov kraljeve družine, ki si bodo ogledali častni prelet letal kraljeve vojske. Palača sicer ni objavila seznama, a smo s pomočjo poznavalcev ugotovili, kdo bo najverjetneje prisoten na balkonu: kralj Karel III. in kraljica Camilla, valižanski princ William in princesa Kate ter njuni otroci, princ George, princesa Charlotte in princ Louis, princesa Anne, viceadmiral sir Tim Laurence, vojvoda Edinburški princ Edward in vojvodinja Sophie, vojvoda Kentski princ Edward, princesa Aleksandra ter vojvoda in vojvodinja Gloucestrska.

Profimedia
Mediji in gledalci bodo gotovo spremljali vsak Harryjev korak, gesto in pogled, ki ga bo namenil bližnjim sorodnikom.

Vse oči uprte tudi v princa Harryja

Odtujeni član britanske kraljeve družine princ Harry bo na Otoku preživel le 24 ur, pravijo viri z dvora. Tja je sicer prispel že včeraj, a naj bi se menda na letalo vrnil že danes, in sicer dve uri po zaključku slovesnosti in odpotoval v Los Angeles, kjer se bo udeležil četrtega rojstnega dneva prvorojenca Archieja. Princ je sinoči še zadnjič spal v windsorskem dvorcu Frogmore Cottage, ki ga je njemu in ženi namenila pokojna kraljica Elizabeta II., njegov oče pa je nedavno odločil, da se morata zakonca od tam izseliti. Harryjevo prisotnost na kronanju je potrdila Buckinghamska palača: »Z veseljem potrjujemo, da se bo vojvoda Susseški udeležil slovesnosti ob kronanju v Westminstrski opatiji. Vojvodinja Susseška Meghan Markle bo ostala v Kaliforniji s princem Archiejem in princeso Lilibet.« Na dan pa so prišle tudi sveže informacije, da sta princ Harry in kralj Karel pred kronanjem začela "popravljati" odnos, medtem ko sta William in Camilla še vedno jezna.

Profimedia
Kralj Karel III. in princ Harry sta se menda pobotala. Lahko ob zgodovinskem dogodku pričakujemo presenečenje?

Bomo priča velikemu presnečenju - bo Harry res prišel na balkon palače?

Ves svet čaka, strokovnjaki in mediji pa se ne morejo zediniti, ali se bo morda zgodil zgodovinski trenutek, veliko presenečenje – in sicer, ali bo princ Harry na koncu le prišel na balkon Buckinghamske palače ... Glede na to, da sta se oče in sin o vsem "odkrito pogovorila" in sklenila premirje, in ker je kralj sinu podelil naziv "enodnevni delovni član kraljeve družine", so mnogi prepričani, da se bo ob zgodovinski priložnosti zgodilo nekaj presenetljivega: Harry bi se lahko pojavil na balkonu palače ob družini, kar z enodnevnim dovoljenjem kralja tudi sme storiti. Pobirajo se celo stave po vsem Združenem kraljestvu! Bi si upali staviti!? Pustimo se presenetiti!