Uživaški motorist

Marko Vozelj si je kupil nov motor: "Res je mašina!"

M. T. V.
5. 5. 2023, 13.07
Posodobljeno: 3. 1. 2024, 09.38
Deli članek:

Čeprav bo zanj poletje predvsem delovno, si bo vzel čas tudi za družino, prijatelje in motor.

Promocijski material
Marko Vozelj

Medtem ko vsi komaj čakamo poletje, ker je to čas dopustov, je za glasbenike to predvsem delovna sezona. Marko Vozelj pravi, da bo z Mojstri igral na različnih lokacijah po vsej Sloveniji, tako na koncertih v kulturnih domovih in na trgih kot na zabavah zaprtega tipa. Zraven pa bo poskušal čim bolj uživati v življenju.

Kar se za poletje spodobi

»Z dekleti bomo šli malo na morje, to mi bo zagotovo uspelo,« ne dvomi ponosni oče Maše, ki se pravkar poti med pisanjem mature, in 'fazanke' Zale. »Obe sta zelo pridni,« ju pohvali. »Počel bom tudi vse ostale stvari, ki se za poletje spodobijo: športal, se družil s prijatelji, kaj vrgel na 'roštilj' … Treba je uživati in ne škodovati drugim. In narediti vse čim bolj veselo, se mi zdi, da je včasih ta naš svet že tako poln neke negative in čudnih presenečenj. Jaz pa želim, da bi ljudje ujeli nek skupni ritem. Zato smo sploh poslani na ta svet,« razmišlja pevec, ki nas je pred časom razveselil s čutno balado Ženska si. To je posvetil vsem ženskam, še posebej pa seveda svoji ženi Tini, s katero je srečen že 26 let. »V zvezi ni čarobne paličice ali čarobnih daril, so pa tri čarobne besede: hvala, prosim in oprosti. Prvi dve kar uporabljamo, zadnja pa je velikokrat pozabljena. Recepta za dobro zvezo ne poznam, poznam pa te tri besede,« nam je pred časom razkril skrivnost njegovega srečnega zakona.

Mateja Jordovic Potocnik
Marko Vozelj z ženo Tino

Zajahal je nov motor

Bo pa poletje izkoristil za še eno svojo ljubezen: vožnjo z motorjem. »Ravno danes gremo s fanti en krog do morja in nazaj,« se iskreno razveseli in pove, da si je pred kratkim kupil nov motor. »Triumph Tiger 1200, prej sem imel pa Triumph Tiger 800. Ta je malo močnejši, čisto zadnji model, moram reči, da zelo uživam, res je mašina!« Ko ga povprašamo, kdo je njegov sopotnik, prizna, da je na motorju največkrat kar sam. »Žena Tina ne uživa v motorju in je zato niti ne silim. Včasih pa vzamem punci na kak krajši izlet, oni sta zelo navdušeni, radi se vozita in sta primerni motoristki.« Pove nam še, da je sam zelo previden voznik, ki vozi po predpisih in predvsem varno. »Tistim 'ta hudim motoristom', bom kar rekel: norcem, se pri 150 kilometrih na uro šele začne dogajati, meni se pa tam že zdavnaj neha.«

Facebook
Marko s svojim (starim) motorjem.

Za konec pa nagovori še kolege motoriste: »Vsem želim lepo, lepo sezono, čim bolj varno in priporočam obisk varne vožnje na Vranskem – tudi če mislite, da že vse znate, se lahko tam naučite marsikaj novega.« Varnost je na prvem mestu, se še kako dobro zaveda 54-letni pevec, ki ima izpit za motor že več kot 25 let..