Nova vloga

Tara Zupančič: Pri meni se res ni treba preveč truditi, da bi me navdušili

E. J.
15. 9. 2022, 09.20
Posodobljeno: 17. 10. 2022, 20.55
Deli članek:

… s hrano! Tako pravi lepa Tara Zupančič, ki se po nekaj letih ponovno vrača na televizijske ekrane, a tokrat v vlogi, v kateri je je nismo vajeni in ki je presenečenje tudi zanjo: kot voditeljica kuharske oddaje Na kolesih, kjer bo že prihodnji vikend raziskovala gurmanske užitke prekmurskih ravnic. Čeprav nam je priznala, da ni gurmanka in da ima srečo, da se za štedilnikom dobro znajde njen partner, glasbenik Tomaž Šalehar – Hamo.

osebni arhiv
Pravi, da ni res, da manekenke živijo na 'listu solatke': »'Nesejo' me pice, hamburgerji in pomfri, ampak zaenkrat ohranjam zdravo ravnovesje, je pa res, da moram malo večkrat »premakniti« rit," nam je zaupala lepa Tara o svojem prehranjevanju.

Po novem vas bomo videli za volanom Kuhinje na kolesih. Je bilo vabilo za vodenje takšne oddaje presenečenje za vas?

Ja, priznam, da je bilo, kajti nisem ravno strasten ljubitelj kuhinje in kulinarike nasploh. Ampak me je oddaja prepričala, ker ni sestavljena samo iz kulinaričnega raziskovanja, ampak v mojem primeru tudi motorističnega, balonarskega, letalskega in živalskega.

Ste gurmanka, katere so vaše najljubše jedi?

Nisem, pri meni se res ni treba preveč truditi, da bi me navdušili s hrano. Najraje imam pico, nasploh pa obožujem vse kar vsebuje paradižnik, sir in majonezo.

Radi kuhate, kako pogosto ste doma za štedilnikom in ob pečici? Katere jedi najbolj pogosto pripravljate?

Ne prav rada, ampak imam srečo, da moj Hamo to počne zelo rad. Kuhati sicer znam, menda tudi dobro, ponavadi pa kar improviziram – odprem hladilnik in »skupaj zmečem« tisto, kar je na voljo.

Kaj si največkrat zaželi vaš partner, da mu pripravite?

Mislim, da je najbolj vesel vsevrstnih variacij sendvičev sredi noči, ki ga pričakajo doma po koncertu (smeh).

POP TV
Zanjo najboljša prekmurska jed, ki ni čisto tradicionalno prekmurska, pa je bila pica z ocvirki.

Katero kuhinjo imate najraje – imate radi eksotično hrano ali domače jedi? Kdo je za vas najboljši kuhar?

Absolutno domačo. Sem le iz gorenjske (smeh) - zelje, krompir in pečenica so bili pri nas kar stalnica jedilnika, ko sem odraščala. Pa goveja juha, nič ni bolje od tega.

Ste gledalka kuharskih oddaj, katere spremljate? Kje sicer poiščete recepte ali ideje za pripravo hrane?

Ne, ne spremljam, edino kar sem kdaj pa kdaj pogledala, so bile oddaje Primoža Dolničarja.

Potujete po Prekmurju, ste ga že prej poznali? Katera prekmurska jed je na vas naredila največji vtis?

Nisem ga poznala, sploh ne tako dobro in me je res navdušilo. Pokrajina, energija in predvsem ljudje. Prijazni, takoj te vzamejo za svojega. Res domač občutek, po 16 snemalnih dnevih je postalo moj drugi dom. Se sliši čudno, ampak sem se res prav »navezala« na vse tam. Zame najboljša prekmurska jed, ki ni čisto tradicionalno prekmurska, pa je bila pica z ocvirki.

Ste tudi model, manekenka – je res, da manekenke jedo zelo malo, »list solate« ali to ne drži?

Zame zagotovo ne drži, je pa res da sem se včasih bolj pazila pri prehrani, kot sedaj. Jem vse, ob vseh časih, ne delam si nekih omejitev. Nisem preveč velik ljubitelj sladkega, bolj me »nesejo« pice, hamburgerji in pomfri. Ampak zaenkrat ohranjam zdravo ravnovesje, je pa res, da moram malo večkrat »premakniti« rit, pa tudi to ne počnem pretirano. Vse mora biti v ravnovesju, pravim.

POP TV
"Raziskovala sem Prekmurje, ne samo kulinarično, ampak tudi motoristično, balonarsko, letalsko in živalsko," pravi Tara Zupančič, voditeljica oddaje Kuhinja na kolesih.
Kar nekaj časa vas ni bilo pred kamerami, ste jo pogrešali?

Do trenutka, ko smo začeli snemat, jo iskreno – nisem. Potem pa sem spet začutila tisti adrenalin in občutek ustvarjanja, ki ga tovrstno delo ponuja. Se hitro spomniš zakaj imaš to delo rad. Sem res vesela, da sem bila del tega snemanja, ekipa je bila odlična, srčna, sama vsebina oddaje pa vrhunska. Pravzaprav je bilo to doživetje, ki se ga bom zapomnila za celo življenje. V tako kratkem času sem bila deležna takih stvari, ki jih človek res težko doživi.