"Vzponi in padci" princa Harryja

15 milijonov funtov predujma: kljub kraljičini smrti Harry vztraja, da bodo njegovi spomini objavljeni novembra

E. J.
14. 9. 2022, 13.29
Posodobljeno: 14. 9. 2022, 13.49
Deli članek:

Tom Bower, kraljevi biograf in avtor knjige Meghan, Harry in vojna med Windsorji, je britanskim medijem povedal, da princ Harry "vztraja, da bodo njegovi spomini objavljeni novembra letos," kljub smrti kraljice Elizabete II..

Profimedia
Princ Harry vztraja pri izidu 'sporne' knjige, zaradi katere je na dvoru završalo še v času življenja zdaj pokojne kraljice, saj naj bi knjiga razkrila marsikatero podrobnost o kraljevski družini, tudi tiste neprijetne.

"Založniki se ne zdijo preveč prepričani o tem, vendar je rekel, da bo to kršitev pogodbe, če tega ne bodo objavili novembra. Vsaj tako so mi povedali," je dejal Bower.

"To je nenavadno. A po drugi strani je smiselno, saj so finance Harryja in Meghan povsem odvisne od knjige in Netflixa," je pojasnil. Mimogrede, vojvoda in vojvodinja sussekška sta ustanovila produkcijsko hišo Archewell Productions, z Netflixom pa sta podpisala pogodbo, ki vključuje snemanje dokumentarcev, dokumentarnih serij, oddaj in otroških serij.

profimedia
Princ Harry in njegova žena Meghan sta z Netflixom podpisala pogodbo, ki vključuje snemanje dokumentarcev, dokumentarnih serij, oddaj in otroških serij.

"Vzponi in padci" princa Harryja

Vir blizu princa Harryja je za The Sun v Angliji povedal, da ta vztraja pri novembru kot roku za objavo spominov.

Knjiga bo obravnavala Harryjevo življenje kot člana kraljeve družine, njegov odnos z Meghan in njuno selitev v ZDA. Za knjigo, ki naj bi zajela njegove "vzpone in padce", naj bi prejel 15 milijonov funtov predujma. Mimogrede, princ Harry šteje 37 let.

Knjiga Harryjevih spominov bo izšla pri prestižni založbi Penguin. Čeprav datuma izida knjige še niso potrdili, tuji mediji špekulirajo, da bi lahko izid preložili na naslednje leto, da bi imel Harry čas napisati še poglavje o babičini smrti.