Kriminalna drama

Tepežka v romskem naselju Brezje; enega od vpletenih obravnavali več kot 50 krat

J.V.
14. 9. 2022, 13.20
Posodobljeno: 14. 9. 2022, 13.48
Deli članek:

Po prvih ugotovitvah je 33-letnik z orodjem lažje poškodoval 36-letnika, 20-letnik pa s kolom 21-letnika prav tako lažje, razbil pa je tudi kombi, v katerem je sedel.

Nataša Juhnov/Vestnik.si
Fotografija je simbolična.

Včeraj hitro po 14. uri so se dolenjski policisti odzvali na prijavo iz romskega naselja Brezje. Na kraju je patrulja našla dve poškodovani osebi in dve "sesuti" vozili. Po prvih ugotovitvah je 33-letnik z orodjem lažje poškodoval 36-letnika, 20-letnik pa s kolom 21-letnika prav tako lažje, razbil pa je tudi kombi, v katerem je 21-letnik sedel. Ob tem je bilo izrečenih tudi več groženj. Ko sta se želela napadena s kombijem odpeljati, naj bi se 20-letnik z drugim avtom nekajkrat namerno zaletel vanju. Na kombiju je nastalo za nekaj tisoč evrov škode, pločevina pa je fino zverižena tudi na avtomobilu.

Glavna protagonista stara znanca z debelim dosjejem

Policisti bodo zaradi suma storitve kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari in groženj kazensko ovadili 33-letnika (v zadnjih dveh letih so ga devetkrat obravnavali zaradi kršitev javnega reda in miru, dvajsetkrat zaradi več različnih prekrškov iz področja prometne varnosti, v zadnjih šestnajstih letih pa so ga zaradi sumov različnih premoženjskih kaznivih dejanj in kaznivih dejanj z elementi nasilja, obravnavali že dvaintridesetkrat). Ovadba bo doletela tudi 20-letnika iz Brezja (zaradi različnih prekrškov iz področja varnosti cestnega prometa so ga v zadnjih dveh letih obravnavali že dvanajstkrat, šestkrat zaradi prekrškov iz področja javnega reda in miru; zaradi različnih kaznivih dejanja so ga do sedaj trikrat ovadili).

Zvečer trije divjali v gostilni v Cerkljah ob Krki

Zvečer, nekaj pred osmo, pa so na pomoč klicali policiste iz gostinskega lokala v Cerkljah ob Krki, kjer je več oseb razbijalo inventar. Začelo se naj bi z nedostojnim vedenjem v gostinskem lokalu. Ko je lastnik lokala tri kršitelje opozoril, so odgovorili z nasiljem in ga lažje poškodovali, tako da je moral iskati zdravniško pomoč. Med divjanjem je trojica poškodovala računalnik, razbijala steklenice in kozarce, ukradla nekaj steklenic žganja in za povrhu odšla brez plačila zapitka. V epilogu bodo policisti napisali pet kazenskih ovadb za tri osumljence, in sicer dve za sum storitve kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari ter po eno za goljufijo, tatvino in lahko telesno poškodbo. Dva osumljenca naj bi bila iz Gazic, stara 21 in 14 let, tretjega še iščejo. Lastnikom so povzročili za okoli dva tisoč evrov škode.