Zmagovalki letošnjega festivala MMS

Prijateljici Anika Horvat in Tinkara Kovač: razumeva se tudi brez besed

E. J.
14. 9. 2022, 15.19
Posodobljeno: 17. 10. 2022, 20.38
Deli članek:

Primorki in zasebno dobri prijateljici, glasbenici Anika Horvat in Tinkara Kovač sta svojo zmagovalno pesem zdaj opremili še z videospotom.

osebni arhiv
Anika Horvat in Tinkara Kovač, obe Primorki, sta že leta dobri prijateljici tudi zasebno.

Veliki zmagovalki letošnjega, že 41. festivala Melodije morja in sonca, ki je potekala julija v portoroškem avditoriju sta znani primorski glasbenici Anika Horvat in Tinkara Kovač, ki sta za pesem 'Do roba in še čez' prejeli največ točk tako občinstva v Avditoriju kot žirije radijskih postaj in strokovne žirije.

Aleš Rosa
Anika Horvat in Tinkara Kovač na velikem odru MMS.

Zdaj sta za skupno pesem posneli še videospot. »Za nagrado smo prejeli bon za izdelavo videospota, v katerem pričakujejo pol minute kadrov Piranske občine. To seveda ni bilo težko izpolnit, saj so tile naši kraji čudoviti!« je povedala Tinkara Kovač.

Prijateljici tudi zasebno

Glasbenici, ki sta veliki prijateljici tudi v zasebnem življenju, ne skrivata navdušenja nad skupnim sodelovanjem.

osebni arhiv
Glasbenici in mamici sta navdušeni nad skupnim sodelovanjem.

 »Presrečna sem, da smo ustvarili to prelepo skladbo s čudovito ekipo in v njo tudi močno verjeli. S Tinkaro veliko sodelujeva,  vendar je bilo to sodelovanje popolnoma drugačno, saj sva ustvarjali nekaj skupnega in čeprav sva zelo različni, sva ugotovili, da sva si pa v nekaterih pogledih popolnoma enaki in da se razumeva tudi brez besed. Hvala Tinkari za čudovit spomin ki sva ga ustvarili. Srečna sem kot  otrok in ta zmaga mi pomeni veliko, je kot češnja na torti. Da veš, da delaš v pravo smer. Da verjameš vase in greš vedno do roba in še čez «, je veselo povedala Anika Horvat.

osebni arhiv
Anika Horvat in Tinkara Kovač sta prvič skupaj posneli videospot.

Tinkara Kovač ima že 8 kipcev

Tinkara Kovač pa je letos odnesla že četrto zmago: »Zelo sem vesela, da sva z Aniko združili moči, potem ko mi je Aleš Klinar ponudil svojo novo pesem. Tudi Alešu je bila takoj všeč ideja. Poklicali smo Anikinega dolgoletnega tekstopisca Leona Oblaka, ki je takorekoč v parih urah poslal besedilo, ki se mi je takoj uleglo v srce. In tako sem odšla iz Avditorija že četrtič z zmagovalnimi kipci domov. Sedaj jih imam na polici že osem!«

osebni arhiv
Za zmagovalno pesem Mfestivala MMS Do roba in še čez sta zdaj posneli še videospot v njunem ljubem Puranu.