Zabava

Italijanski kralj bluesa se po dobrih petih letih vrača v Slovenijo

K.M.
13. 6. 2022, 18.30
Posodobljeno: 14. 6. 2022, 12.16
Deli članek:

Sreda bo obarvana v tone italijanskega bluesa, saj v ljubljanske Stožice prihaja zvezdnik Adelmo Fornaciari, ki je vsem najbolje poznan pod imenom Zucchero.

zucchero.it

Vzdevek, ki mu je že v osnovni šoli dodelila učiteljica, se je zagotovo usedel v spomin vseh ljubiteljev dobre glasbe, sicer pa bo glasbenik, ki je v aprilu in maju letos v italijanski Veroni nastopil pred 150.000 ljudmi, nedavno pa ob boku Erica Claptona navdušil 22.000 obiskovalcev v Berlinu, kmalu obeležil že pol stoletja glasbenega udejstvovanja.

Vse kaj drugega kot »klasični italijanski žrebec«, kot se je pred leti izrazil sam, nedvomno pa vrhunski glasbeni ustvarjalec, ki ga cenijo praktično po vsem svetu, se ponaša z izjemnim občutkom, veličastno odrsko prezenco in potrebnimi izkušnjami, da zna navdušiti s svojo strastno in s čustvi nabito glasbo.

Zucchero je novembra lani izdali prvi album priredb v svoji karieri, ki ga je poimenoval Discover, na njem pa so sodelovali tudi Bono iz U2, Elisa and Mahmood, posebej pa je treba poudariti tudi prvi virtualni duet s Fabriziom de Andrejem. Potem, ko je 8. oktobra 2016 pozitivno navdušil občinstvo v polnih ljubljanskih Stožicah, se 15. junija 2022 vrača v okviru turneje WORLD WILD TOUR, ko nas čaka nova glasbena poslastica. Če še nimate vstopnic, si jih zagotovite TUKAJ >>KLIKNITE<<

V glasbi Zucchera se kaže ljubezen do bluesa, a z značilnim italijanskim pridihom. Je prejemnik številnih nagrad, nominiran pa je bil tudi za prestižnega grammyja. Na koncertih tako ne morete zgrešiti pesmi so Baila (Sexy Thing), Diamante, Diavolo in Me, Senza una donna, Il Volo, Occhi, Cosi Celeste, Rispetto in drugih.