ZASKRBLJENI

Kaj se dogaja z Angelo Lansbury?

M. V.
13. 6. 2022, 09.15
Posodobljeno: 13. 6. 2022, 09.19
Deli članek:

96-letna igralska ikona je prejela tonyja za življenjsko delo, a je na slovesnosti ni bilo.

Profimedia
Angela Lansbury

Oboževalci legendarne igralke Angele Lansbury, ki jo poznamo predvsem iz serije Umor, je napisala, so zaskrbljeni. 96-letna Britanka je namreč prejela gledališko nagrado tony za življenjsko delo, a se ni udeležila podelitve. Ni je bilo ne na slavnostni ceremoniji, niti se ni javila preko videopovezave ali vsaj preko vnaprej posnetega zahvalnega filmčka. V kakšnem stanju je torej Angela, se sprašujejo njeni oboževalci, je morda hudo bolna? Njen predstavnik za tisk njene odsotnosti še ni komentiral.

Za Angelo je to že šesta nagrada tony (gledališki oskarji), saj je morda celo bolj kot televizijska in filmska igralka znana kot gledališčnica, nastopala je tako na Broadwayu kot West Endu. Je tudi dobitnica častnega oskarja in šestih zlatih globusov, leta 2014 pa ji je kraljica podelila viteški naziv dame.

Čeprav je bila velika hollywoodska ikona, je veliko bolj kot v blišču in zabavah uživala v zasebnosti in mirnem domačem okolju. Poročena je bila dvakrat, prvič pri devetnajstih z igralcem Richardom Cromwellom, a je zakon trajal le leto dni, nato od leta 1949 do njegove smrti leta 2003 s producentom in igralcem Petrom Shawom. Imata dva otroka, Anthonyja in Deirdre.