dežela prijateljev

BQL in Dejan Dogaja glasbeno začinila Deželo prijateljev

R.T.
12. 6. 2022, 06.35
Posodobljeno: 12. 6. 2022, 06.40
Deli članek:

Da prijateljstvo ne pozna meja, je zagnana ekipa najbolj poslušanega radia na goriškem, Radia Robin, dokazala s prireditvijo Dežela prijateljev, ki je v središče Nove Gorice privabila množico zadovoljnih obiskovalcev.

Radio Robin
Prireditev Dežela prijateljev je v središče Nove Gorice privabila množico zadovoljnih obiskovalcev.

Več kot 20.000 obiskovalcev, marsikdo je prišel tudi iz zamejstva, je uživalo v atrakcijah za majhne in velike otroke.

»Brez dvoma je Robin Hud festival prebudil spečo Trnjulčico – Borov gozdiček, v katerem je mrgolelo zadovoljnih staršev in radoživih otrok. Na odprtju festivala smo jim zaželeli: Bodite prijatelji, imejte prijatelje in širite prijateljstvo in upam, da bodo nekaj tega prenesli v jutrijšnji dan. Če je naša vloga tudi vzgajati mlade poslušalce, potem smo jo včeraj odlično opravili, saj smo na Radio Robin opozorili na najmlajšim prijazen način, s pravljičnimi deželami, gledališčnimi predstavami, plesom in petjem. Lepo je bilo in zadovoljni smo,« je dejala urednica radia Martina Arčon.

Za odlično glasbo so poskrbeli BQL in Dejan Dogaja, ki so podelil tudi veliko avtogramov, saj jih najmlajši preprosto obožujejo.

V festivalsko dogajanje so se vključile goriške osnovne šole, učenci so že mesec dni pred festivalom ustvarjali slikovite kamenčke prijateljstva. Vsi, ki so v zameno za kamenček prispevali kovanček, pa so donirali v šolski sklad posamezne osnovne šole. Kamenčki jih bodo doma opominjali na pravo prijateljstvo in vrednote, ki v življenju štejejo.

Ljudje so bili navdušeni tudi nad festivalom za ljubitelje živali, saj so pod skupni klobuk prijateljstva v letošnji Deželi prijateljev združili tako Robin Hud festival, kot festival za ljubitelje živali.

Ta je kot vedno male in velike navdušil s številnimi eksotičnimi živalicami, ki so kraljevale znotraj občinske stavbe. Videli so mnogo kač, kuščarjev in orjaških insektov. Na ogled so bile tudi številne ptice, tako kanarčki kot papige, mucke, poleg ponijev pa so jih obiskali tudi ogromni slovenski hladnokrvni konji. Otroci so se crkljali s terapevtskimi psi, spoznali službene pse, lepe kraševce in hrte, sodelovali na številnih brezplačnih delavnicah, se podali na lov na zastavice, na koncu pa skoraj tri ure navijali na blazno blatni agility tekmi.