Ni več upanja

V amazonskem gozdu našli nahrbtnik in obleko pogrešanega novinarja

R.T.
13. 6. 2022, 08.54
Posodobljeno: 13. 6. 2022, 16.18
Deli članek:

V amazonskem pragozdu so našli predmete, ki so pripadali pogrešanemu britanskemu novinarju Domu Phillipsu in njegovemu kolegu, domačinu Bruno Pereiri.

Profimedia
Prijatelji pogrešanega novinarja so od brazilskih oblasti zahtevali, da iskanje vzamejo bolj resno.

Philips je v težko prehodnih gozdovih v regiji Javari raziskoval teren in nabiral material za pisanje knjige. Pomagal mu je poznavalec in dober prijatelj domorodskih plemen Pereira. 3. junija sta se s čolnom podala do jezera Jaburu, v nedeljo pa naj bi se vrnila v mesto Atalaia do Norte, a nista nikoli prišla. Začelo se je iskanje.

V nedeljo so v našli nahrbtnik z oblačili in čevlje, ki naj bi pripadali Philipsu, prav tako so našli osebno izkaznico Pereire, njegove hlače in čevlje, je sporočila brazilska policija. Že pred dnevi so v bližini reke, ki teče do mesta Atalaia do Norde našli posmrtne človeške ostanke, ki pa jih še niso uspeli analizirati, domnevajo pa, da gre za pogrešana.

Na neki ribiški ladji so našli tudi sledove krvi, ki so jih poslali v laboratorij na analize. Prijeli so ribiča Amarilda da Costo in ga odpeljali na zaslišanje.

Philipsova žena je že opustila upanje, da bi njenega moža našli živega.