nočeta ga v ospredju

Charles in William ponižala Andrewa

R.T.
13. 6. 2022, 09.48
Posodobljeno: 13. 6. 2022, 09.48
Deli članek:

Vojvoda yorški si želi v ospredje, a tam več kot očitno ni zaželen.

Profimedia
Mama je njegova edina zaveznica.

Lobiranje princev Charles in Williama pri britanski kraljici Elizabeti II. se je izkazalo za uspešno. Osramočeni princ Andrew je namreč upal, da bo lahko zasedel svoje nekdanje mesto v prvih vrstah britanske kraljeve družine, potem ko je to izgubil zaradi pretesnih povezav s pokojnim ameriškim pedofilom Jeffreyjem Epsteinom in obtožbah o spolni zlorabi, ki jih je »utišal« izvensodno.

Oče in sin naj bi se zbala odzivov, ki bi lahko sledili, če bi se 62-letni vojvoda yorški kot obraz britanske kraljeve družine spet začel pojavljati v javnosti. Kraljica je njegovim ambicijam tako vsaj zaenkrat naredila konec.

Kako samozavesten in trmast je priča dejstvo, da je mamo le pet mesecev po tistem, ko je ostal brez svojih nazivov in pokroviteljstev, zaprosil, da mu jih vrne.

Princ Andrew med praznovanjem kraljičine 70. obletnice vladanja ni bil viden, ker so mu diagnosticirali covid-19. Sicer pa uživa »zgolj« podporo kraljice – bil naj bi namreč njen najljubši sin –, ne pa tudi princev Charlesa in Williama. Zato se zdi le malo verjetno, da ga bomo še kdaj videli v vlogi, ki mu je pripadala, preden mu jo je odvzela afera z Epsteinom in spolnimi zlorabami.