Smrt

Umrl pevec death metal skupine, domnevno zaradi samomora

M.U.
12. 5. 2022, 09.40
Posodobljeno: 12. 5. 2022, 15.59
Deli članek:

Včeraj je umrl Trevor Strnad, pevec melodične death metal skupine The Black Dahlia Murder. Star je bil 41 let.

Profimedia
Trevor Strnad

Glasbenikovo smrt je potrdila skupina, ki je novico delila v izjavi na Instagramu.

"Z globoko žalostjo oznanjamo smrt Trevorja Scotta Strnada," so zapisali v The Black Dahlia Murder. "Oboževali so ga vsi, ki so ga spoznali."

Nadaljevali so: "Hodeča enciklopedija sveta glasbe. Bil je objemalec, pisatelj in resnično eden največjih zabavljačev na svetu."

Čeprav uradni vzrok smrti še ni znan, je skupina na koncu svoje objave delila telefonsko številko ameriške mreže za preprečevanje samomorov (National Suicide Prevention Lifeline.)

Strnad je bil ustanovni član skupine The Black Dahlia Murder – čigar ime izhaja iz nerešenega umora Elizabeth Short iz leta 1947, ki se pogosto imenuje Black Dahlia.

Številni ljudje so se oglasili na družbenih omrežjih, da bi delili poklone in sožalje. 

Pevec skupine Hatebreed Jamey Jasta je tvitnil: »RIP Trevor Strnad zelo boš pogrešan. Moje najgloblje sožalje TDBM, njegovi družini, prijateljem in oboževalcem. Hvala za ves smeh, zgodbe, glasbo in še veliko več.”

»Brez njega metal ne bi bil to, kar je danes. ne morem verjeti. RIP Trevor Ttrnad,« je zapisal bobnar Craig Reynolds iz skupine Stray From The Path. "Vsaka death metal skupina z dvema pevcema skupaj ne moreta narediti tega kar, je naredil on sam."