Smrt igralca

Pri 92 letih je umrl zvezdnik serije 'Allo 'Allo

M.U.
11. 5. 2022, 11.19
Posodobljeno: 11. 5. 2022, 11.35
Deli članek:

Včeraj je bila objavljena novica, da je umrl priljubljeni igralec in komik Robin Parkinson, najbolj poznan po liku »Monsieur Ernest Leclerc« iz priljubljene serije 'Allo 'Allo!

facebook
/

V izjavi, ki jo je podala njegova družina, je zapisano: "Robin Parkinson, igralec, znan po priljubljeni seriji 'Allo! 'Alo! in glas Buttona Moona, je mirno umrl v starosti 92 let z ženo in hčerkami ob sebi." Umrl je 7. maja.

Igralec je bil poznan obraz v svetu komedije v sedemdesetih in osemdesetih letih prejšnjega stoletja.

Njegova kariera je trajala več kot štiri desetletja v filmu, gledališču in na televiziji, vključno s številnimi televizijskimi serijami, kot so Girls About Town, The Many Wives Of Patrick, The Young Ones in Rising Damp.

Mnogim je bil najbolj znan kot pripovedovalec v otroški oddaji Button Moon, ki je potekala od leta 1980 do 1988.

Parkinsonova največja in najbolj odmevna vloga je bila v seriji 'Allo! 'Allo!, v kateri je igral od sedme do devete sezone.

Po novici o njegovi smrti so družabna omrežja preplavila sporočila sožalja in občudovanja Parkinsonovega dela.

Njegova hči Sarah je šla po njegovih stopinjah in se podala na igralsko kariero. Imela je tudi kariero producentke in avtorice radijskih in televizijskih programov. Poročena je bila s stand-up komikom Paulom Mertonom. Septembra 2003 je Sarah umrla v starosti 41 let po boju z rakom na dojki.

Igralec ima še eno hčerko po imenu Rebecca, ki pa dela v televizijski produkciji.