»Ni me sram svojega telesa«

Drago ji ni vračal čustev, a je Mojca zdaj srečna v objemu nekoga drugega

Marjana Tomšič Vovk
11. 5. 2022, 20.41
Deli članek:

V oddaji Ljubezen po domače je veliko prahu dvignila Mojca Šumnik, ko je »kmeta« Draga Kosmača zelo neposredno nagovarjala k posteljnim aktivnostim. »Veliko tridesetletnikov gre takoj v posteljo, pa s tem ni nič narobe – zakaj potem šestdesetletnica ne bi smela po desetih dneh spoznavanja?« se sprašuje Korošica, ki razbija tabuje.

Pop TV
Mojca pravi, da ji ni žal, da je šla v oddajo – konec koncev je zaradi nje zdaj našla novega fanta.

Mojca takoj razjasni: »Da ne boste mislili: nič se ni zgodilo; bila je igra dveh teles, malo sva se božala, bilo je lepo, a nisva seksala.« Pravi, da sama ni naredila nič takšnega, da bi jo moralo biti sram, in ne razume, zakaj je seks v starejših letih tabu. »Ne bi smel biti. Nisem videti tako slabo, da bi me bilo sram svojega telesa. Ljubezen v mojih letih je najlepša, zdaj veš, kaj si želiš. Spolnost je del življenja, ne glede na starost. Zaradi nje je človek bolj zdrav in bolj vesel. Z večjim veseljem delaš in živiš, če si ljubljen,« pravi 61-letnica.

Voyo
Dragovega srca ni osvojila, čeprav se je zelo trudila.

Dejanje iz sočutja?

Poudari, da se je v oddajo prijavila, ker ji je bil 70-letni Drago zares všeč in je verjela, da bi lahko bil tisti pravi, s katerim bi si skupaj krajšala trenutke v jeseni življenja. »Kot rečeno, v oddajo sem šla, da bi bila z Dragom, malo sem se zaljubila vanj, a z njegove strani očitno ni bilo takih čustev. Rekla bi, da ga je bolj zanimala Tatjana.« A je kljub temu na koncu izbral Mojco in jo povabil na izlet v Budimpešto. »Verjetno zato, ker je vedel, da že deset let nisem bila na dopustu. A ne bi mu bilo treba tega storiti le iz sočutja – če mu je bila bolj všeč Tatjana, zakaj ni povabil nje? Jaz ne bi bila nič užaljena. Bolj sem užaljena zaradi tega – no, sem bila, zdaj nisem več,« prizna. Že med oddajo se ji je zazdelo, da je Drago zanjo morda malce preveč umirjen. »Iskala sem moškega, ki bi mi bil prijatelj in bi me zadovoljil v vsem. Česar – tako se je izkazalo – Drago ni mogel ali želel.«

Voyo
S Tatjano in Maro niso tekmice, ampak ostajajo prijateljice.

Srečno zaljubljena

Očitno se je izteklo, kot se je moralo, saj Mojca z nasmehom pove, da je zdaj že mesec dni srečno zaljubljena. »Spoznala sem malo mlajšega moškega, ki je čisto nasprotje Dragu, tak, kot si ga želim ob sebi, in bila bi vesela, če bi to trajalo.« Tonija ji je nekako prinesla prav oddaja. »Videl me je na televiziji in mi pisal na Facebook. In sem mu, ne vem, zakaj, morda instinktivno, odpisala. Je Ravenčan, torej stanuje blizu mene, čisto moj tip moškega, vzame si čas zame, z njim mi ni nikoli dolgčas, ogromno se pogovarjava, pelje me na kavico ali na pico v Maribor, prijateljem je že povedal, da ima punco, predstavil me je mami in hčerki … Mislim, da sem zdaj našla pravega,« upa Mojca, ki ji sicer življenje ni prizanašalo.

Pekel ljubosumja

»Če sem iskrena, še nikoli nisem imela take prave, harmonične zveze,« žalostno pove. Triindvajset let je bila poročena z bolestno ljubosumnim moškim, ki je bil do nje psihično in fizično nasilen. »Ljubosumje je grozna stvar, ki bi se morala zdraviti kot alkoholizem. Maltretiral me je in mi grozil, vse sem morala delati na njegov ukaz, pri nas je vladal vojaški režim, bog ne daj, da bi zamudila iz službe … Nisem pa se mogla ločiti, ker me je bilo strah, da bi mi kaj naredil,« je odkrita. Na srečo je ločitev nato zahteval on. »Sploh ne ve, kakšno uslugo mi je s tem napravil!« Ločila sta se pred desetimi leti, a sta do pred pol leta še vedno živela v isti hiši, ki sta si jo razdelila na pol. »Zato sem po cele dneve delala, samo da sem bila od doma,« pravi Mojca, ki je negovalka na domu. Izlet na Madžarsko z Dragom je bil po desetih letih njen prvi pravi dopust.

Voyo
»Ne razumem, zakaj sta ljubezen in spolnost v zrelih letih tabu.«

Na svojem

Pred pol leta se je končno tudi odselila. »Zdaj živim tako, kot mi je všeč, in bi rada izkoristila vse za nazaj,« pravi. »Nihče ne razume, kako sem bila lahko tako dolgo z njim in potem še v isti hiši, a to so težke stvari, ki jih je težko pojasniti.« Kaj si bivši mož misli o oddaji, ne ve in je ne zanima, so jo pa podprli odrasli hčerki ter štirje vnuki. »Vsi so pozitivno sprejeli moj nastop v oddaji. Tudi moji oskrbovanci komaj čakajo oddajo, da me lahko gledajo. Konec koncev pa je to moje življenje in lahko počnem, kar želim. Nič takega nisem naredila, da bi jih lahko bilo sram,« pogovor sklene ženska, ki je življenje končno vzela v svoje roke.