Nova pesem

David Amaro: »On je moj raj, a nisem zaljubljen«

N.S.
12. 6. 2020, 21.26
Deli članek:

Priljubljeni pevec David Amaro, ki se je širši Sloveniji predstavil s svojim talentom v šovu Znan obraz ima svoj glas, nam po zadnji uspešnici Repriza že predstavlja novo pesem in videospot z naslovom Raj.

PR
David Amaro predstavlja svoj Raj.

Najbolj »googlan« slovenski glasbenik v letu 2019 pravi, da je bil med karanteno izjemno kreativen ter da nas čaka še nekaj novih glasbenih izdelkov.

Te dni predstavljaš svojo novo uspešnico Raj. Od kod ideja za pesem?

Raj je bil napisan v prvih dneh karantene, ko mi je bilo res lepo. Ob pisanju sem se počutil kot v raju in nastala je pesem. 

Sam praviš »On je moj raj«. Kdo je ta »on«?

Zanimivo je, da so mnogi ljudje stavek »On je moj raj« vzeli kot provokacijo in me tudi direktno vprašali: »Ej, a si zanalašč rekel, da je 'on' tvoj raj – čist tko, da mal sprovociraš folk?« Kar samo nakazuje, da je treba v Sloveniji in na Balkanu na področju LGBT+ še ogromno narediti. Sicer pa je v spotu moj raj plesalec, nerazkrit z razlogom, da si lahko vsak ob gledanju in poslušanju, tako kot jaz, najde svojega. On je kot prispodoba mojega raja. 

PR
Priljubljeni pevec pospešeno ustvarja nove skladbe.

Aha, torej ne namiguješ na to, da nisi več samski in si zaljubljen?

Ne, ne ... še vedno samski. Prav škoda, a ne? Jaz sem res dober fant, ko sem nekomu fant. (smeh)

Kaj tebi pomeni ta raj? Kje se ti počutiš kot v raju?

Raj zame pomeni ogromno stvari ... Morje, plaža, sonce, vino, koktajl, kava, čaj, čevapi. (smeh) Kot v raju se počutim v pravi družbi, pa tudi kadar sem zaljubljen. A pesem Raj ni napisana o nobeni od teh stvari, temveč o nečem res čisto petem. 

PR
»Kot v raju se počutim v pravi družbi, pa tudi kadar sem zaljubljen.«

Videospot si posnel v muzeju vesoljskih tehnologij Noordung. Zakaj prav ta lokacija?

Lokacijo je izbral režiser Matic Gabriel, ki se je zavzel za to, da najdemo prostor, ki ga bo lahko dobro izkoristil, glede na to, da smo tudi ta spot prvotno želeli snemati nekje zunaj, v tujini, a zaradi epidemije to ni bilo izvedljivo. Muzej nima nič v povezavi s pesmijo kot le to, da je ambient pravšnji za uprizoritev raja na Zemlji. 

Odzivi na novo pesem in spot so, kot vidimo, zelo dobri. Si vesel takega odziva?

Odzivi so zelo pozitivni, a je občutek malo drugačen kot ob izidu prejšnje pesmi Repriza, ki sem jo izdal februarja. Reprizo sem v živo pel na nastopu le nekaj dni po izidu in jo je publika na ves glas prepevala z mano. Nastopov pa ob izdaji nove pesmi zaradi epidemije še vedno ni in se mi zdi, da Rajev čas še prihaja. Odziva ljudi sem vesel in mi veliko pomeni, sploh v tem mojem začetnem avtorskem obdobju, saj skupaj s svojo publiko rastem; kot izvajalec in kot avtor jim želim prisluhniti, kar pa, da se razumemo, ne pomeni, da bom izdajal nekaj, česar ne čutim.

PR
David nam je razkril tudi, ali je še vedno samski ali ne.