Nejc Lombardo

Glasbenik je po poklicu frizer, a obvlada kuhanje

Eva Jandl
11. 6. 2020, 20.50
Posodobljeno: 11. 6. 2020, 21.57
Deli članek:

Glasbenik Nejc Lombardo rad stopi za štedilnik, delal je tudi kot kuhar. Pravi, da ljudje najbolj pohvalijo njegove mesne jedi in da nastope pogreša tako zelo kot Sahara vodo.

Osebni arhiv
Nejc se je za nas časnik fotografiral med pripravo domačega kosila.

Nejc Lombardo nas je že leta 2016 navduševal s številnimi preobrazbami v oddaji Znan obraz ima svoj glas, le leto prej pa je sodeloval v televizijskem šovu Slovenija ima talent, v katerem se je prebil v finalno oddajo. Bi še kdaj stopil v kakšen resničnostni šov? »Iskreno povem, da ne vem, ali bi še vstopil v kakšnega. Me pa ljudje seveda še vedno povezujejo s temi šovi,« je dejal Nejc, ki je okoli sebe zbral najboljše prijatelje, glasbenike, ki so delovali v priznanih glasbenih zasedbah (Flirt, Flirrt, RattleSnake, 3Čelos …), in ustanovil skupino Lombardo. Kot vsi glasbeniki se je tudi ona v preteklih mesecih borila z novimi okoliščinami glasbenega udejstvovanja. Za skladbo A greva plesat je bilo predvideno snemanje spota, le nekaj dni po tem, ko so se ugasnile luči, zaklenila koncertna prizorišča in uvedla karantena. Bendu ni preostalega drugega, kot da poskuša vizualizirati skladbo v animiranem videospotu. O novi pesmi nam je Nejc povedal: »Z novo pesmijo A greva plesat, ki smo jo posneli s prijatelji iz skupine Lombardo, vabimo k plesu prav vse ljudi, vseh oblik in barv – mlade, stare, visoke, nizke, okrogle, suhljate … Nastope pogrešamo tako zelo, kot Sahara pogreša vodo! Glasba in občinstvo nam glasbenikom pomenita nekaj takega kot kisik.«

Tine Kušar
Lombardo napovedujejo nov album svežih avtorskih pesmi v naslednjih mesecih.

KUHA ZDRAVO

Nejc ima poseben hobi in talent – kuhanje. Vendar po poklicu ni profesionalni kuhar, kot mislijo mnogi, nam je pojasnil. »Po poklicu sem frizer, a sem delal tudi kot kuhar. Drugače pa moram reči, da kuhanje kar obvladam, nisem sicer šef Bine, a vsi pohvalijo predvsem moje mesne jedi.« Ali si po napornem dnevu rad kaj skuha ali si pripravi le kruh s pašteto kot šef Bine? »Najraje si pripravim kaj zdravega! Na primer kakšen kos mesa, zelenjava je nujna, pa tudi kakšna dobra riba pade sem in tja,« je povedal Nejc, ki je tudi oče.