Vas je ogrožal?

VIDEO: Smrtno nevarno: norec s passatom sekal ovinke, prehiteval kolono in v škarje! Kje? Proti Bohinjski Bistrici in Pokljuki!

C.E.
12. 6. 2020, 21.34
Posodobljeno: 12. 6. 2020, 21.36
Deli članek:

Nekaj pred tretjo uro popoldan je po cesti skozi sotesko proti Bohinjski Bistrici nek voznik »izgubil razum«.

PU Kranj
"To, kar je storil voznik, je smrtno nevarno in storili bomo vse, da se zoper njega ukrepa." pravi policija.

S srebrnim osebnim avtomobilom znamke VW Passat je brezglavo prehiteval »na vseh mogočih mestih«, kot je zapisal predstavnik za stike z javnostmi na Policijski upravi Kranj Bojan Kos. To pomeni, da je prehiteval v nepreglednih ovinkih, pri tem pa mu ni bilo mar, da nasproti vozijo drugi avtomobili. S prehitevanjem v škarje in sekanjem ovinkov ter vožnjo do 200 kilometrov na uro je postavil na kocko lastno življenje in življenje drugih voznikov in sopotnikov.

Nekateri vozniki so morali v izogib trčenju celo zapeljati s ceste. Vozil je tako divje, da so morali s sledenjem za nekaj čas prenehati celo policisti. 

Policisti so medtem vozilo že našli in zasegli, voznika pa še ne. Vožnjo obravnavajo kot kaznivo dejanje in prosijo vse, ki so se na relaciji Nomenj – Bitnje – Jereka – Koprivnik ali morda že prej, srečali s tem avtomobilom, da pokličejo na interventno številko 113.