Ostal je doma

FOTO: V karanteni se je zredil za 100 kilogramov

C.E.
12. 6. 2020, 20.03
Posodobljeno: 12. 6. 2020, 21.07
Deli članek:

26-letni moški iz Wuhana, ki se bo v zgodovino zapisal kot najverjetnejše žarišče zoprnega koronavirusa, se je v dobrih štirih mesecih karantene zredil za 100 kilogramov.

Zhongnan Hospital of Wuhan Univeristy
Nesrečni prebivalec Wuhana je v karanteni jedel in jedel, pozabil pa na gibanje.

Ko je konec januarja izbruhnil preplah in so Wuhan zapečatili kot kužna območja v srednjem veku, je že takrat obilni moški, ki je sicer zaposlen v internetnem baru, upošteval zapovedi in ostal doma. Tehtal je približno 180 kilogramov.

Ko je mesto počasi zadihalo in so lahko prebivalci v začetku aprila stopili na prosto, je 26-letnik ostal doma. In jedel ter se redil. Dokler ga ni izdalo zdravje. Do začetka junija je pridobil impresivnih 100 kilogramov.

Zhongnan Hospital of Wuhan Univeristy
Že pred samoizolacijo je imel težave s prekomerno telesno težo.

Zadnji dan v maju je zaradi hudih zdravstvenih težav poklical zdravnika. Potožil je, da se ne more več premikati in da ni spal že 48 ur. Zdravniška ekipa se je naslednji dan odpravila do njegovega stanovanja, ga naložila na nosila in odpeljala v bolnišnico. Nesrečnež je bil tako zdelan, da je še komaj govoril. Tehtal je kar 280 kilogramov.

Po devetih dneh na intenzivnem oddelku si je toliko opomogel, da so ga prestavili med »navadne« paciente. V naslednjih treh mesecih mora shujšati za vsaj 55 kilogramov, da se bo lahko kvalificiral za operacijo za »zmanjšanje želodca«.