Zavita v žalost

Objavila čustven zapis o svoji mami

T.P.
9. 9. 2018, 08.20
Posodobljeno: 9. 9. 2018, 10.21
Deli članek:

Prva ženska zmagovalka kuharskega šova Sara Rutar je lani poleti zaradi krvnega raka izgubila svojo mamo.

Facebook
Sara s svojo mamo Miro.

Zaradi tega ji je še vedno zelo hudo. Svojo bolečino je Primorka delila tudi s svojimi sledilci na facebooku, ob tem pa jim je dala tudi zelo pomembno sporočilo.

Lansko poletje si bo Sara za vedno zapomnila tako zaradi izjemnega veselja kot globoke žalosti. Junija je namreč zmagala na MasterChefu Slovenija, julija pa je boj z rakom izgubila njena mati.

»Vsi imamo nekoga dragega tam gori, nekje med zvezdicami. Rečejo ti, čez čas ti bo lažje ... ja, pridejo dnevi, ko ti je lažje in se po navadi zamotiš z delom, pridejo pa dnevi, ko ti je pri srcu res težko,« je svoj zapis začela Sara.

»Ah, mamica moja … že več kot leto dni je minilo, odkar si nas zapustila … Zdi se mi, kot, da je bilo včeraj. Če bi vedela, da je bilo zadnjič, kaj vse bi ti še povedala … Ne, dragi moji, čas ne zaceli ran, čas nam naredi še večjo praznino ... osebe, ki smo jih izgubili, sčasoma samo še bolj pogrešamo. Šele ko nekaj izgubimo, se zavemo, kakšen pečat so nam te osebe pustile v življenju, kakšen doprinos so nam bile ... Vse bi dal, da bi lahko slišal glas te osebe, vse bi dal, da bi lahko objel to osebo in ji povedal, kako zelo jo pogrešaš. Ljudje se ne zavedamo, kako minljivi smo, kako hitro gre življenje mimo nas, kakšna vrednota je dandanes, da imaš ZDRAVJE! Tega nisem nikoli do zdaj izpostavila, ampak želim vam predati eno sporočilo! Danes smo, jutri nas mogoče več ne bo! Če imate nekoga radi, mu to povejte večkrat na dan vsak dan! Vsi smo zaposleni, tudi jaz, in res je, ne znamo si vzeti časa zase, kaj šele za naše bližnje, bodisi družino bodisi prijatelje (zato se tudi opravičujem vsem mojim bližnjim, ker dostikrat enostavno ne najdem časa za vas, to pa še ne pomeni, da vas nimam rada in da ne mislim na vas). Cenite vsak trenutek, ki vam je podan, cenite se med sabo, imejte se radi. Žalostno je, ko gledamo vso to nestrpnost med ljudmi, vso to 'fovšarijo', ko ti nekdo bližnji ne privošči uspeha itd … Verjetno ste tudi vi kaj podobnega že na lastni koži občutili, zato ne odlašajte in povejte vsem, ki vam nekaj pomenijo, da jih imate radi, dajte zamere, predsodke na stran in izkoristite vsak trenutek z osebami, ki vam nekaj pomenijo!« je v objavi poudarila resničnostna zvezdica, zapis pa je zaključila z naslednjimi besedami: »Mamica, pogrešam te in rada te imam, kjerkoli že si. Nate mislim prav vsak dan ne glede na to, koliko časa je minilo …«

Pop TV
Rutarjeva je zmago na MasterChefu Slovenija namenila mami.