KRALJEVI DVOR

Meghan Markle se vrača pred televizijske kamere

Sonči Nered-Čebešek
8. 9. 2018, 20.10
Deli članek:

Filmov, oddaj in serij o kraljici Elizabeti II. je bilo posnetih že prek 30. A tokratna serija, ki jo pripravljajo na Otoku, bo nekaj posebnega.

Profimedia
Vojvodinja Sussekška in kraljica Elizabetha II.

Britanska televizijska mreža ITV je presodila, da je idealni trenutek za nov izdelek, saj dosedanji filmi in oddaje niso vključevali najbolj popularne članice kraljeve družine, Meghan Markle. Lepa ameriška igralka seveda v oddaj ni mogla nastopiti, saj je šele nekaj mesecev soproga princa Harryja, nosilka plemiškega naslova vojvodinja Sussekška in s tem članica kraljeve družine. Ker je v hipu postala izredno priljubljena in ima po svetu na tisoče posnemovalk, se je televizijcem utrnila precej logična iskrica: če bodo pred kamere zvabili Meghan, bo uspeh izdelka že vnaprej zagotovljen.

Pokali šampanjci

Prva klapa nove dokumentarne serije je padla že pred dobrim letom in o njej se je že marsikaj razvedelo. Naslov bo Kraljica sveta, zgodba pa bo temeljila na trenutni vlogi kraljice kot javne figure, ki ima močan vpliv na ves svet.

Velik vsebinski poudarek bo na kraljičinem delu in diplomaciji v državah Commonwealtha, še večji pa menda na njenem vplivu na mlajše člane kraljeve družine – krvne sorodnike in priženjene oziroma primožene člane. V seriji bodo spregovorili tudi princa Harry in Willilam ter Kate Middleton.

Profimedia
Princ Harry, Meghan Markle, Kate Middleton in princ William

Pooblastilo za snemanje v ključnih prostorih v palačah kraljeve družine in za dostop do družinskih članov po vnaprejšnjem dogovoru z njihovimi osebnimi asistenti je ekipa pridobila že leta 2016, ko so serijo zasnovali, a se je potem pojavila težava, saj seznam ni vključeval Meghan. Privolitev dvora, da lahko tudi ona stopi pred kamere, so ustvarjalci serije dobili šele prejšnji teden in po pripovedovanju enega izmed članov ekipe pomembni papir zalili z na desetinami litri šampanjca. Menda pa je nad dovoljenjem, da lahko pred kamerami spregovori o babici svojega soproga, povsem vzhičena tudi Meghan, saj bo lahko pokazala svoje igralsko znanje, ki mu tudi filmski kritiki pojejo slavo.