Priljubljeni pevec

Po možganski kapi Aki še okreva v domači oskrbi

T.P./Novice Svet24
8. 6. 2018, 07.00
Deli članek:

Na začetku aprila je oboževalce hrvaške rock zasedbe Parni valjak pretresla vest o možganski kapi pevca Akija Rahimovskega.

Maša Balon
Aki Rahimovski iz Parnega Valjka je na stožiškem odru užival, zdaj pa bo nekaj časa počival.

Na srečo je Aki doživel le blažjo obliko kapi in je lahko kmalu zapustil bolnišnico, vendar so se člani skupine odločili, da do nadaljnjega odpovejo vse nastope.

Pevec se je nedavno vrnil iz toplic, zdaj pa je v domači oskrbi. »Vse je izvrstno,« je za 24sata dejal Aki, ko so mu čestitali ob njegovem 63. rojstnem dnevu, a podrobneje o svojem zdravstvenem stanju in o tem, kako bo proslavil osebni praznik, ni želel govoriti.

Promo foto
Sredi septembra bodo nastopili tudi v ljubljanskih Križankah.

Akijev oče je bil profesor glasbe. Sam je začel glasbeno šolo (klavir in petje) obiskovati pri sedmih letih.

63-letnik je ustanovni član hrvaške rock zasedbe, ki je zelo priljubljena tudi pri nas. S svojim glasom je zaznamoval številne hite, med drugim Sve još miriše na nju, Lutke za bal, Ugasi me in Uhvati ritam.

Pevcu so zdravniki svetovali, naj spremeni svoje življenjske navade, predvsem naj opusti kajenje in pitje črne kave.

Aki sicer slovi kot odličen kuhar, pogosto je s svojimi makedonskimi specialitetami (odraščal je namreč v Skopju) razveseljeval tudi člane benda. Še posebno veliko pohval je požel za jed gravče na tavče.

Pevec je znan tudi po tem, da svoje zasebno življenje vso kariero zelo skrbno skriva pred soji žarometov. »Nihče ne ve, kako je videti moja Ingrid, saj je to najina intimna stvar, in tako mora tudi ostati. Vanjo sem še vedno zaljubljen kot prvega dne,« je pred kratkim dejal Aki. V zvezi se je paru rodila hčerka Edina, iz prejšnjega zakona pa ima pevec sina Kristijana.