Jerca Zajc Šušteršič

Televizijska voditeljica po porodnišnici najprej poprijela za sesalnik

Teja Pelko / Novice Svet24
6. 5. 2018, 08.04
Posodobljeno: 6. 5. 2018, 08.08
Deli članek:

Televizijska voditeljica Jerca Zajc Šušteršič se je z možem Tomažem Šušteršičem konec marca razveselila tretjega otroka.

Mediaspeed
Jerca Zajc Šušteršič in Tomaž Šušteršič na podelitvi žarometov.

Po deklicah Viktorii Ani in Glorii Paulini sta tokrat dobila fantka, ki sta ga poimenovala Tom Tristan.

Sinovo prvo ime je po očetu, drugo pa je izbrala Jerca. Ime Tristan ji je bilo od nekdaj všeč, tako pa je bilo ime tudi Bradu Pittu v filmu Jesenska pripoved. 

Na nuhalni svetlini so jima sicer najprej dejali, da bo punčka, česar Tomaž ni bil ravno najbolj vesel, saj si je po tihem želel fantka, a se je nato s tem sprijaznil. »Mislil sem si, okej, bodo pa tri punce, vsaj ne bom imel težav v starosti, ker bodo skrbele zame,« nam je v smehu priznal Šušteršič. 

Uresničitev sanj 

Jerci so se s tremi otroki uresničile sanje. »Ko sva se spoznala s Tomažem, mi je rekel, da ne bo imel otrok, zdaj pa ima tri. (smeh) Jaz sem si sicer od nekdaj želela imeti tri punce, ker sem bila edinka, blizu pa sta živeli dve družini, ki sta imeli po tri dekleta, in sem jim tako zavidala. Moji starši namreč niso mogli imeti več otrok. Moram pa reči, da mi je bilo zdaj super kupovati tudi kakšno modro stvar. Upam tudi, da pri njem ne bom imela tega, kar imam s starejšima vsako jutro: 'To oblekico hočem imeti!' Pri srednji mora biti vse rožnato. Zdaj sem vsem kupila mornarske kompletke – dekletoma z rdeče-belimi črtami, malemu pa z modro-belimi črtami – in srednja obleke noče nositi. Moram iti zamenjat za roza,« nam je razkrila Jerca. 

Andrej Križ
Družinica decembra lani.

Dan pred porodom na Šmarni gori

Voditeljica prisega na aktiven življenjski slog, pri telesnih aktivnostih pa je ni ustavila niti nosečnost. Dan pred porodom je bila na Šmarni gori. »Spet sem bila čez rok in sem hotela dobiti popadke. Uspelo mi je, česar sem bila zelo vesela. Tudi zdaj sem že bila na Šmarni gori. Z najmlajšim še ne, ker ni dobro, da ga imaš v 'babybjörnu'. Zdaj nas čaka pregled za kolke, in če bo vse v redu, ga bom lahko dala notri. Zagotovo bomo šli v kratkem skupaj gor,« nam je dejala Jerca. 

Videti je odlično

Voditeljica tudi tokrat ni imela nobenih težav z nosečniškimi kilogrami. »Pri nobeni nosečnosti se nisem ne vem kako zredila. Očitno imam dobre gene, kaj naj rečem. Pa tudi – zdaj imam tri otroke. Še isto popoldne, ko sem prišla iz porodnišnice, sem sesala. Punci sta mi rekli: 'Mami, zdaj pa nimaš več trebuha, zdaj naju lahko pa spet mečeš, ker ves čas plešamo,'« nam je povedala 36-letnica. 

Deklici sta bratca zelo različno sprejeli. »Starejša, čeprav je stara sedem let, je malo v puberteti, v svojem svetu. Sem mislila, da bo ona bolj pomagala, pa mi pravi, da ne bo namesto mene delala, srednja, za katero sem se zelo bala, ker je samo: 'mami, mami!', pa obožuje malega. Gleda me, posluša ter potem dela iste stvari kot jaz,« nam je še zaupala Jerca.