Prijatelji

Živali so njena največja ljubezen

Teja Pelko
1. 6. 2017, 07.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Resničnostna zvezdnica je velika ljubiteljica živali. Enako rada ima vse živali, tega pa je učila tudi hčerko in svoje vnukinje, tako da tudi one obožujejo živali.

osebni arhiv
Suzana Jakšič in Packo

Če bi imela možnost in sredstva, bi imela živalski vrt ali zavetišče. Ker veliko potuje, pa ne more imeti druge živali kot mačke.

»Mačka je zelo samostojna in večino dneva prespi, pes pa potrebuje pozornost in stalno prisotnost. Pa tudi karakter mačk mi je všeč. So neodvisne, trmaste, neubogljive in prežeče na plen. Skratka male zverce,« nam je odločitev za mačke pojasnila Suzana. Mačke so sicer del njenega življenja že od otroštva dalje. Trenutno ji življenje bogatita navadni mački Packo in Lumpa. »Packo je malce podoben siamcu, Lumpa pa je zelo dolgodlaka. Oba sem dobila v dar od prijateljev. Sta popolnoma enakopravni članici družine. Lumpa je že starejša gospa, ima nekje 10 let. Tudi obnaša se kot dama, na mara stopiti na mokra tla, ne mara vetra in ne mara se igrati. Packo pa je najdenček, komaj je preživel, saj je bil poškodovan. Manjkal mu je košček uhca, nekaj zobkov in imel je zlomljen repek, ki je potem odpadel. Zato je precej plašen,« nam je zaupala simpatična Primorka.

osebni arhiv
Lumpa je zelo samosvoja.

ZVEZDNICI OB KOSMATIČKIH NI NIKOLI DOLGČAS

Čeprav Suzana po lastnih besedah z njima nima veliko dela, pa mački redno skrbita za najrazličnejša presenečenja. »Packo je še mlad, je velik lovec, v stanovanje mi nosi ptiče, kače in kup martinčkov. Mali kuščarji potem zbežijo pod omare, mi padejo na glavo s stropa in včasih tudi prezimijo. Packo pa preži na njih. V vsako stvar vtakne svoj smrček, vse prevrne, strga, odnese. Lumpa pa ni bila nikoli nagajiva, razen ko sem kam odpotovala, se je obvezno, za kazen, polulala v mojo posteljo,« nam je vragolije svojih ljubljenčkov razkrila zvezdnica.