Umor

Ali srbski poslanec skriva lepo kriminalko?

uk
1. 6. 2017, 07.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Morda bo morala kazen odslužiti kar v Srbiji.

Facebook
29-letna Slobodanka Tošić je povezana z vsaj petimi umori in poskusom umora.

Slobodanka Boba Tošić, ki je nekdanja playbojeva zajčica in mis BiH, je bila že pred časom obsojena pomoči pri poskusu umoru v Sarajevu, naj bi se zdaj skrivala pri poslancu Žiki Gojkoviću v Beogradu. Slobodanka je bila obtožena pomoči pri poskusu umora Đorđa Ždrala, a je iz hišnega pripora pobegnila tik pred izrekom kazni.

Dobila naj bi dve leti in pol. Srbski Blic pa je poročal, da naj bi se lepa kriminalka skrivala v enem od stanovanj v Beogradu, ki je v lasti poslanca Žika Gojkovića (45), ki je bil član odbora za obrambo in predsednik vojvodinskega odbora SPO. Do torka pa je bil tudi član skupine SPO-DHSS, ki je del vladajoče koalicije. Ravno v torek je Žika z osmimi drugimi poslanci dal odpoved. Neimenovani vir je povedal, da se mu zdi zelo nenavadno, da se tako visok politik druži z nekom, za katerim je razpisana celo Interpolova tiralica. »Sploh se ne skrivata, ampak se mirno sprehajata po ulicah Beograda,« je povedal vir.

Slobodanka je leta 2006 zvabila Đorđa Ždrala, ki je vodja kriminalne združbe, v lokal, kjer ga je čakal eden od morilcev Darka Eleza. Darko Elez je prav tako bil vodja enega od kriminalnih klanov v Bosni. Umor mu ni uspel in policija je vpletene aretirala, med drugim tudi Slobodanko. Zdaj je veliko vprašanje, ali bodo srbske oblasti, če bodo Slobodanko sploh prijeli, izročili Bosni in Hercegovini. Po mnenju njenega advokata je namreč ona izvršila kriminalno dejanje, preden je prišel v veljavo dogovor o izročitvi med državama, in to po njegovem mnenju pomeni, da je srbska vlada ne more in ne sme izročiti. Vendar pa bi lahko bošnjaška vlada zahtevala, da Slobodanka odsluži zaporno kazen v Srbiji.