Ugibanja in razburjenje

FOTO: Je vse to njeno? Šokirala jih je s fotografijo iz stranišča

R.T.
31. 5. 2017, 14.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Manekenka rada razburja z objavami na družbenih omrežjih. In znova ji je uspelo.

Profimedia
Nina rada razburja z objavami na družbenih omrežjih.

Nina Morić, Hrvatica, ki že vrsto let živi v Italiji, je oboževalce znova šokirala z objavo na družbenem omrežju facebook. Tokrat je objavila fotografijo, ki je bila posneta na stranišču, na njej pa je videti ženske noge s spuščenimi spodnjicami, po tleh pa leži več kosov orožja. "So trenutki v življenju, ko potrebuješ le mir," je zapisala Nina pod fotografijo, ki je takoj vzbudila številne odzive. Nekateri so se spraševali, ali gre sploh za Ninine noge, drugi, ali gre za pravo orožje, tretji pa so trdili, da Nina ne bi nikoli prestala psiholoških testov, na podlagi katerih bi dobila dovoljenje za posedovanje orožja. Ne glede na mnenja, pa je očitno Nina znova pritegnila pozornost sledilcev.

Nina se je sicer nedavno pridružila italijanski skupini CasaPound, ki politično simpatizira s skrajnimi desničarji in jo v Italiji označujejo kot neofašistično skupino. Nina je zadolžena za komuniciranje in družbene medije. "Rojena sem v komunističnem sistemu in vem, kaj pomeni pomanjkanje svobode," je po vključitvi v skupino dejala za enega od italijanskih medijev, ko je tudi zanikala, da skupina simpatizira s fašizmom.

Je pa tedaj veliko pozornost Nina pritegnila tudi z neznanjem. Na vprašanje, kdo je Ezra Pound, po katerem je stranka tudi dobila ime, je Nina odgovorila, da se ji zdi, da je to britanski pisec. No, v resnici gre za ameriškega pesnika in literarnega kritika, ki je po prihodu v Italijo odkrito podpiral fašista Mussolinija, izrazil podporo Hitlerju in bil potem, ko so ga ameriške sile leta 1945 zajele v Italiji, obtožen veleizdaje, vendar mu zaradi slabega duševnega stanja niso sodili. Namesto tega je več kot 12 let preživel zaprt v psihiatrični bolnišnici v Washingtonu.