NEUSTAVLJIVA

O upokojitvi 66-letnica še ne razmišlja

am
6. 4. 2017, 21.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Bosansko-hercegovska pevka Neda Ukraden, ki navdušuje v vsej naši regiji, ne počiva.

Dejan Miličević
Neda je znana po hitih, kot so Zora je, Došlo doba, da se rastajemo, Samo je nebo iznad nas, ter številnih drugih pesmih.

Legendarna Neda Ukraden, ki je v poznih sedemdesetih in osemdesetih kraljevala na festivalih in osvajala občinstvo kot po tekočem traku, je še danes izjemno aktivna na glasbenih odrih. A ne le na območju Balkana, pot jo zanese tudi v druge države, nazadnje je bila v Bolgariji.

Presenečena

Neda Ukraden bo avgusta dopolnila 67 let.

A še pred tem je 66-letna pevka prejela posebno priznanje, pri tem pa ni manjkalo rdeče preproge, cvetja, jagod in šampanjca. V družbi prijateljev, družine in oboževalcev je Neda v enem izmed trgovskih središč promovirala trojni album, na katerem je petdeset najlepših pesmi, ki jih sicer najdemo na njenih najuspešnejših albumih, izdanih pri Jugotonu. »Ob prejemu te nagrade sem bila resnično presenečena. Vse skupaj sem doživljala precej čustveno in resnično sem počaščena, da sem prejela takšno priznanje, saj sem ne nazadnje s svojo glasbeno založbo ustvarila izjemne rezultate; skupaj smo posneli pesmi, ki so danes največje uspešnice,« je povedala Neda, ki v prihodnje načrtuje velike koncerte tako v Zagrebu in Sarajevu kot v Beogradu.

Hit Records
Še eno priznanje Nedi veliko pomeni.