Razmere v Srbiji

Ko piči Karleuša: Vučiću očita, da je slabše kot začasa Miloševića

J.P.
6. 4. 2017, 14.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Domnevne nepravilnosti na nedeljskih predsedniških volitvah v Srbiji še vedno burijo duhove. Na ulice 17 mest se je odpravilo več tisoč ljudi, večinoma študentov.

Profimedia
Jelena Karleuša in Duško Tošić imata dve hčerki.

Protestniki zahtevajo odstavitev novoizvoljenega predsednika Aleksandarja Vučića, zamenjavo volilne komisije in predsednice parlamenta Maje Gojković, ker je pred volitvami 1. marca za šest tednov prekinila delo parlamenta. Zahtevajo tudi zamenjavo glavnega in odgovornega urednika Radiotelevizije Srbije ter urednika informativnega programa javne radiotelevizijo. Med zahtevami je tudi ureditev seznama volivcev in uvedbo elektronskih volitev ter zamenjavo članov sveta za regulacijo elektronskih medijev REM.

Odprto pismo

Oglasila se je tudi srbska pevka Jelena Karleuša, ki je Vučiću napisala odprto pismo. V njem je med drugim zapisala, da ga je lahko sram, da je na ulicah srbska mladina, ki so jih mediji razglasili za huligane; da ga je lahko sram, da je predsednik in premier in Sveti Peter in prva, druga in tretja dama; da ga je lahko sram zaradi uvedbe cenzure medijev, hujše od tiste začasa Slobodana Miloševića; in da ga je lahko sram zaradi ljudi, ki se ga bojijo.