Lucija Ćirović

Postala je zasvojena s peko raznoraznih tort

Teja Pelko
5. 4. 2017, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Čeprav je šla komičarka v oddajo MasterChef Slovenija za hec, da vidi, kako bo delala pod pritiskom, se zdaj pripravljanju hrane ne more upreti.

Pop tv
Komičarki so bile sprva kritike sodnikov zabavne, zdaj pa si želi biti za svoje delo pohvaljena. Boriti se namerava do konca.

Še posebno jo je vase potegnil svet slaščic; o teh razmišlja vsak dan, skoraj prav tako pogosto jih tudi pripravlja.

»Čisto sem postala zasvojena s kulinariko. Tudi ko ni snemanja in sem prosta, kakšen dan še zdržim brez, potem pa se že začnem spraševati, kaj bi danes pekla. Prej so mi bile sladice v drugem, tretjem, četrtem planu, pač nujno zlo zraven. Saj sem jih delala, vse sorte sem preizkušala, ampak zdaj vsak dan tuhtam, kakšno torto bi naredila. Nedavno sem naredila torto mafin,« nam je povedala Lucija, ki torte peče tudi po receptih, a jih vedno malo prilagodi po svoje.

Facebook
Lucijina torta mafin

Torto pekla tudi skupaj s Salome 

Nedavno sta torto pri njej doma spekli s sotekmovalko Salome, s katero sta se zelo dobro ujeli. »Nedavno sem imela na obisku Salome. Prišla je na kavo, potem pa se je najino druženje raztegnilo na sedem ur. Odločili sva se, da si bova skupaj ogledali oddajo MasterChef Slovenija, ker nama je zaprijalo nekaj sladkega, pa sva se lotili torte. Ona je naredila biskvit, jaz pa preostalo. Super je bila in med prvimi reklamami v MasterChefu sva jo že jedli,« nam je razkrila komičarka, ki je čez tri dni pripravila še belo različico te torte.

Facebook
Lucijina skutina LHCF-torta

Koristno veganstvo 

Ker Lucija svoje stvaritve deli tudi s svojimi prijatelji na družbenih omrežjih, jo mnogi sprašujejo, kdo vse to poje. Komičarka pojasnjuje, da s tem nima težav, tudi zato, ker pripravlja majhne torte, iz tretjine sestavin iz recepta, toliko da preizkusi svoje mojstrovine. Sicer pa ji pri tem pomagajo tudi obiski in domači. Pri preizkusih pogosto uporablja znanje, ki ga je pridobila ob študiju veganske prehrane. »Zanimalo me je, kako oni jedo. To me je tako zintrigiralo, da imam dve veganski kuharski knjigi. Iz njiju sem se veliko naučila o nadomestkih. Z oreščki lahko denimo narediš tudi mleko, strta chia semena pa funkcionirajo kot beljak,« nas je poučila. Sama je sicer vsejedka. »Jem vse, samo da je dobro. Priznam pa, da sem šele pri MasterChefu začela delati divje kombinacije, ki jih nikoli prej nisem – na primer, da zatlačiš kivi v govedo, govedo v piščanca ali piščanca v torto,« nam je še dejala komičarka.