Tragedija

52-letni Stane se s kolesom ni več vrnil domov

sa
5. 4. 2017, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

»Dosti časa je preživel na kolesu, rad je zahajal v hribe, ukvarjal se je tudi z jadralnim padalstvom,« je pokojnega Staneta opisal domačin iz Marnega.

Arhiv Svet24
Prizorišče tragične prometne nesreče.

Ponedeljkovo pozno popoldne se je prevesilo v večer, na uri je bilo približno 15 minut pred 19. uro. Pri kraju Marno, nedaleč od Dola pri Hrastniku, se je zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena 70-letna voznica avtomobila Renault Captur in 52-letni kolesar, po naših informacijah Stane Jakopič.

Facebook
Stane se je po vsej verjetnosti s kolesom peljal proti domu, v Dol pri Hrastniku.

Zaprla mu je pot

»Po  do  zdaj  zbranih  obvestilih  in opravljenem ogledu kraja nesreče je bilo ugotovljeno, da je 70-letna voznica avtomobila vozila po regionalni cesti iz smeri Dola pri Hrastniku proti Rimskim Toplicam.  Ko je pripeljala do križišča z dovozom do stanovanjske hiše, je začela zavijati levo, pri tem pa je zaprla pot 52-letnemu kolesarju, ki je takrat pravilno pripeljal po klancu navzdol iz nasprotne smeri in je vozil naravnost,« je sporočila Nataša Pučko, tiskovna predstavnica ljubljanske policijske uprave. Po trčenju je kolesar padel na vetrobransko steklo vozila, nato pa na vozišče,  kjer je obležal.  Posredovali so sicer reševalci iz Hrastnika in Trbovelj, ki so Stanetu nudili prvo pomoč, vendar je, kot je poročala Uprava RS za zaščito in reševanje, do prihoda helikopterja HNMP Slovenske vojske ponesrečenec umrl. »Med  vožnjo  je  uporabljal  pripeto  zaščitno  kolesarsko  čelado. Voznica osebnega vozila v nesreči ni utrpela telesnih poškodb,« je dejala Pučkova.

Arhiv Svet24
Stanetovo kolo

Odrejena obdukcija

Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležili tudi dežurna preiskovalna sodnica in državna tožilka, za pokojnega je bila odrejena obdukcija. »Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil v zvezi s sumom storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti po 323. členu KZ-1C,« je še pojasnila Pučkova. Zaradi  ogleda  kraja  nesreče in odstranjevanja posledic je bila cesta zaprta do 23.15, promet je potekal po vzporedni lokalni cesti.

Arhiv Svet24
Reševalci so Stanetu nudili prvo pomoč, a je bilo žal prepozno.

Vračal proti domu

Včeraj smo od tamkajšnjih domačinov izvedeli, kaj se je v nedeljo zvečer dogajalo. Kot nam je dejal eden od njih, se je Stane po vsej verjetnosti s kolesom peljal proti domu, v Dol pri Hrastniku. »Včasih je živel na Marnem, zdaj pa v stanovanju v bloku v Dolu,« je dejal domačin in dodal, da je povzročiteljica nesreče zavijala levo proti stanovanjski hiši, v kateri živi, potem pa je sledilo najhujše. »Dosti časa je preživel na kolesu, rad je zahajal v hribe, ukvarjal se je tudi z jadralnim padalstvom,« je pokojnega opisal isti domačin in dodal: »Včasih je bil Stane voznik avtobusa, zdaj pa je delal nekje v Ljubljani. Z ženo sta šla pred nekaj leti narazen, skupaj pa imata, kolikor vem, enega otroka.«