Nočna mora

Predavateljico in njeno družino zalezuje in nadleguje obsedena 41-letnica

R.T.
5. 4. 2017, 18.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Predavateljica na Filozofski fakulteti v Zagrebu je žrtev obsedene Američanke Vanesse Raney, ki se je leta 2015 vpisala na njeno jezikovno delavnico. Že več kot eno leto zalezuje njo in njene otroke ter ji pošilja vulgarna sporočila.

Facebook
Nočna mora za predavateljico na Filozofski fakulteti v Zagrebu.

Njena nočna mora se je začela, ko je leta 2015 spoznala 41-letno v Zagrebu živečo Američanko Vanesso Raney. Ta se je vpisala na jezikovno delavnico pod vodstvom zadevne predavateljice. »Takrat se je moje življenje obrnilo na glavo. Želim, da se vse skupaj konča,« je dejala policiji.

Vse skupaj se je začelo tako, da jo je Vanessa nenehno prosila, da ji popravlja besedila, nato pa jo je začela obtoževati, da ji ne posveča dovolj pozornosti. Stvari so se stopnjevale do te mere, da je Raneyjeva njo in njene otroke začela nadlegovati z vulgarnimi sporočili in pornografskimi fotografijami, poroča hrvaški Jutarnji List.

»Na svojem facebook profilu je objavljala podatke iz našega življenja. Na mobilne telefone nam je pošiljala informacije o tem, v katero šolo hodijo najini otroci, s kakšnimi dejavnostmi se ukvarjajo, kako izgleda naša hiša, bila je tudi na grobu moje babice,« je podrobno opisala predavateljica, ki je vse to prijavila policiji.

Ne morejo je izslediti

Okrajno sodišče v Zagrebu je že izdalo nalog za njeno prijetje, vendar obsedene Američanke že več kot pol leta ne morejo izslediti, saj bi se morala že pred časom na sodišču zglasiti zaradi pretekle obtožbe o vdiranju v zasebnost. Najbolj šokantno je to, da je ta obtožba ni niti malo preplašila, saj z nadlegovanjem ni prenehala. Policiji pri iskanju 41-letnice niso mogli pomagati niti njeni nekdanji stanodajalci, ki pravijo, da z Raneyjevo že dalj časa niso bili v stiku.

Na obtožbe zoper Raneyjevo se je odzvalo tudi ameriško veleposlaništvo v Zagrebu, kjer so izrazili obžalovanje, vendar poudarili, da je njihova naloga varovati državljane Združenih držav. Jutarnji List poroča tudi, da naj bi Raneyjeva na podoben način deset let nadlegovala profesorja na Univerzi v Washingtonu. Z njim je v stik stopila tudi neimenovana predavateljica, ta pa naj bi ji med drugim razkril, da ga je kontaktiralo že več Vanessinih žrtev.