Prijetno s koristnim

Veseljaki bodo združili moči in pomagali

am
5. 4. 2017, 21.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Veseljakom ni vseeno za zdravje številnih zvestih poslušalcev, zato bodo danes, 5. aprila, kar 24 ur svojega programa namenili bolnikom ščitnice.

Arhiv Novice Svet24
V studio Radia Veseljak prihaja Jan Plestenjak.

Na Radio Veseljak so se namreč obrnile sestre z oddelka za bolezni ščitnice na Polikliniki Ljubljana, in sicer, ker je v zdravstvu denarja vedno premalo, prosijo vse ljudi dobre volje za pomoč pri zbiranju sredstev za nakup novega ultrazvoka za pregled ščitnice, z željo in ciljem, da bolnikom omogočijo kakovostnejšo ultrazvočno diagnostiko. Tako so se v uredništvu radia odločili, da bodo danes na Radiu Veseljak gostili zdravnike specialiste za ščitnične bolezni iz ambulante za bolezni ščitnice, UKC Ljubljana. Obiskali jih bodo tudi bolniki iz društva Metuljčica ter številni glasbeni gostje, kot so Jan Plestenjak, Miran Rudan, Rudi Šantl, Slavko Ivančić, Alenka Gotar, Saška Lendero, Rok Žlindra in drugi. Prav tako bodo na oddelku za ščitnico v UKC Ljubljana brezplačno pregledali 125 pacientov, ko so se prijavili prek spletne strani veseljak.si. In kaj je sploh ščitnica? Ščitnica je žleza, ki vpliva skoraj na vse organe. Je majhna žleza v obliki metulja, z notranjim izločanjem. To pomeni, da proizvaja hormone, ki jih oddaja v kri, od tam pa prehajajo v tkiva po vsem telesu, ter tako nadzoruje delovanje celic. Vpliva na skoraj vse organe ter pospešuje presnovo maščob, ogljikovih hidratov in beljakovin.

Tanal
Veseljake bo obiskala tudi Saška Lendero.

Kako lahko pomagate?

S pošiljanjem SMS-sporočila boste, dragi bralci, prispevali pet evrov. Ključno besedo UZ5 pošljete na 1919, nato pa boste prejeli zahvalno sporočilo, ki se bo glasilo: »Hvala, da ste z donacijo pripomogli h kakovostnejši obravnavi bolnikov z boleznimi ščitnice.« Pomagate lahko tudi s klicem na 090 93 3091, tako boste prispevali 2,99 evra. Lahko pa prispevek nakažete na transakcijski račun št. 02014-0253200422. Sredstva gredo v celoti neposredno na račun oddelka za ščitnične bolnike, račun pa je odprt od 1. aprila do 1. maja.

Radio Veseljak je združil moči.