Britanski dvor

Sestra Pippa okupirala vojvodino Cambriško

sn
6. 4. 2017, 07.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Priprave na poroko Pipe Middleton, svakinje angleškega prestolonaslednika princa Williama, so tako zahtevne, da so najprej povsem okupirale njegove soprogo Kate, ta vikend pa tudi njega.

Profimedia
Kate je svoji najboljši prijateljici in zaupnici, sestri, pomagala izbrati poročno obleko – 13.000 evrov vredno kreacijo Gilesa Deacona.

Najprej je odjeknila novica, da je bil princ William povsem po nedolžnem obdolžen, da se zabava in popiva s prijatelji, ženo pa pušča doma samo z otroki.

Na dan je namreč šele zdaj pricurljala skrbno varovana skrivnost: medtem ko se je William zabaval v Švici, se je ona udeležila dekliščine svoje sestre Pippe na drugi smučarski lokaciji v francoskih Alpah.

Razkrita skrivnost

Čeprav so se vsi zgražali nad početjem princa Williama, ko se je s prijatelji udeležil smučanja v Švici, kjer so ga ujeli med sproščenim plesanjem v nočnih lokalih in tudi v družbi simpatičnih deklet, je vikend za še bolj vročo zabavo izkoristila Kate. Razlika? Williama so ujeli fotografi, pri Kate niso imeli te sreče. 

Kate je z zasebnim letalom odletela v smučarsko središče Meribel v Franciji, kjer sta si z mlajšo sestro privoščili prav posebno vrsto dekliščine, popolnoma v slogu vedno športne Pippe. Ker obe sestri smučanje obožujeta, je bila to prva izbira bodoče neveste. »Nastanjeni sta bili v ekskluzivnih sobanah z osebnimi pomočnicami in zasebnim kuharjem, ki je poskrbel za to, da so ju resnično razvajali. Šlo je za majhno in zasebno zabavo, na kateri je bilo še nekaj njunih prijateljici, in imele so se več kot odlično,« je povedal eden od zaposlenih v hotelu, kjer je zabava potekala.

Zahtevna Pippa

To nedeljo pa sta morala tako Kate kot William zaradi Pippe odložiti vse obveznosti, varuškam sta prepustila celo otroka Georgea in Charlotte, s katerima sicer preživita skoraj vsako nedeljo.

Z zaročencema Pippo in milijonarjem Jamesom Mathewsom sta imela skupno kosilo, pred in po katerem pa so več ur delali načrte za potek poroke, ki bo že prihodnji mesec. Po pripovedovanju vira, ki je blizu dvora in tamkajšnjih spletk, je za poroko prav vse dogovorjeno, edina zahteva, ki jo je Pippa postavila v zadnjem trenutku, se nekako ne izide. Gre namreč za to, da je bodoča nevesta zahtevala, da je pogoj za vse, ki bodo svatje, da so poročeni ali vsaj zaročeni. Gre seveda za drastičen ukrep, ki bi preprečil, da se na poroki pojavi lepa izbranka princa Harryja Meghan Markle, ki bi nevesto v vsakem pogledu zasenčila.

Očitno je bila tema nedeljskega kosila torej prepričevanje Williama in Kate, naj se z njenimi pravilom strinjata. Ali sta potegnila s Pippo ali Meghan se še ne ve, bo pa seveda jasno na dan poroke.