Mama, hvala

FOTO: Materinski dan, kot ga še ni bilo

ju, am
29. 3. 2017, 07.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Radio Veseljak je ob materinskem dnevu pripravil koncert, na katerem so mame razvajali z izbrano slovensko glasbo, humorjem in pozitivno energijo.

Boris Kovačič - Brežice
Slovenski zvoki

V športni dvorani na Otočcu so v soboto zvečer številne mame in njihovi spremljevalci nestrpno čakali na začetek koncerta Mama, hvala. In niso bili razočarani. Radio Veseljak je v sodelovanju s številnimi uglednimi slovenskimi glasbeniki pripravil nepozaben spektakel.

Dogodek je s skladbo Zlatolaska odprl ansambel Igor in zlati zvoki. Že po prvi skladbi je bilo jasno, da je pred nami izredno čustven večer. Ne samo mamam, tudi ostalim obiskovalcem so se med koncertom večkrat orosile oči ob poslušanju najlepših narodnozabavnih pesmih o mamah. Na koncertu Mama, hvala so nastopili še Fantje s Praprotna, ansambel Pogum, Spev, Nemir, Mladi Dolenjci, Slovenski zvoki, Trio Šubic, Novi spomini in Boris Kopitar, ki je vse mame obdaril z glasbenim šopkom žametnih vrtnic.

Solze smeha

No, na sobotnem koncertu pa se ni jokalo samo zaradi ganjenosti in sreče. Da so se obiskovalci kar nekajkrat tudi nasmejali do solz, je poskrbel radijski in televizijski voditelj Franc Pestotnik Podokničar, ki ga lahko vsak ponedeljek gledate tudi v oddaji Popoldanski klepet na TV Veseljak.

Ob pripravah na koncert Mama, hvala je potekala tudi akcija, v kateri so poslušalci Radia Veseljak iskali naj mamo. Med kopico prijav so na koncu izžrebali gospo Mijo Cerar, mamico 11 otrok, ki ji je predstavnica trgovine TUŠ Market Maja Novo mesto na dogodku podarila bon v vrednosti 300 evrov. Naj mama, ki jo je pod odrom čakal tudi dvomesečni dojenček, je vse prisotne presenetila z izvrstnim pevskim nastopom ob spremljavi svojih sinov, ki tvorijo skupino Boysi, izvrstno pa je zapela skladbo Nuše Derenda tudi njena najstarejša hči.