Bepop

Evforije okoli sebe se sploh niso zavedali

Teja Pelko
28. 3. 2017, 20.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Čeprav se je njihova skupna pot končala že pred 12 leti, je njihova vez še vedno zelo močna.

Marko Delbello Ocepek
Alenka Husič, Tinkara Fortuna, Simon Meglič in Ana Praznik

Bepopovci ob ustanovitvi

Člani skupine so se že od nekdaj med sabo zelo dobro razumeli, dandanes pa zaradi družinskih in službenih obveznosti v glavnem komunicirajo prek družbenih omrežij.

Bepop je prva slovenska skupina, ki je bila izbrana v licenčnem resničnostnem šovu Popstars. Sestavljalo jo je pet članov: 22-letna Tinkara Zorec iz Celja, 19-letna Alenka Husič iz Ormoža, 23-letni Simon Meglič iz Tržiča, 20-letna Ana Praznik iz Zagorja ob Savi in 17-letni Nejc Erazem z Mirne, ki pa se je 20. septembra 2002 na žalost smrtno ponesrečil. Čeprav so obstajali samo tri leta, so še vedno zasidrani v srcih številnih ljudi. 

»Ostali smo v stikih. Že od nekdaj smo v prijateljsko-sestrski navezi. Med nami je res posebna energija, super se imamo skupaj. Potrudimo se, da imamo vsaj enkrat na leto kakšen družinski piknik. Skupaj imamo osem punčk, tako da je kar pestro. (smeh) Drugače pa hvalabogu za družbena omrežja. Na klepetalniku imamo skupino, v okviru katere si ves čas dopisujemo in si pošiljamo fotografije,« je povedala Tinkara Zorec.

Vrnitve na sceno (še) ne bo 

Tega, da bi se vrnili na sceno, vsaj za zdaj ne načrtujejo. Da bi se znova združili in posneli kakšen nov komad, jih sicer snubijo ves čas, vendar tega preprosto še niso začutili. »A nikoli ne reci nikoli. Nikoli ne veš, kaj te bo zagrabilo in kaj te čaka v življenju. Mi smo res uživali v tej vlogi. Trenutno se nam sicer zdi, da tega niti ne bi zmogli že zaradi družinskih in službenih obveznosti. Je pa to nekaj, kar imamo v krvi in je res težko čisto zaključiti,« je priznala Tinkara, ki pa njihove pesmi še vedno prepeva doma.

Imeli so zelo zveste oboževalce 

Časov, ko so osvajali srca Slovenk in Slovencev, se sicer člani skupine najbolj spominjajo po medsebojnih druženjih, energiji pred nastopi in snemanjih ter po oboževalcih, ki so jih spremljali na vsakem koraku. »Res smo imeli zveste oboževalce. Zbirali so naše izrezke, majice, podpise. Zelo pristni so bili. Veliko plišastih igrač smo dobili. To je bilo obdobje, ko še ni bilo družbenih omrežij in youtuba ter so nam oboževalci res povsod sledili. Šele zdaj, ko gledamo nazaj, dobimo občutek, kako je bilo. Takrat se tega namreč sploh nismo zavedali. Tako hitro je šlo vse mimo nas, da se nismo zavedali te evforije, kar je bil mogoče plus, saj smo vse skupaj sprejeli na zelo realnih tleh. Ljudje so nas imeli še posebno zaradi tega radi, ker smo bili zelo dostopni. Dandanes nam pišejo na družbenih omrežjih, nas pohvalijo in spodbujajo, da bi še kaj naredili. Toda trenutno se nam to res zdi misija nemogoče, ker smo tako vpeti v družinsko življenje in službe,« je za konec dejala Tinkara.

Marko Delbello Ocepek
Tinkara Fortuna z možem