Požar

Vojaki tako vneto streljali, da so zažgali strelišče

M.K./STA
28. 3. 2017, 20.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Na strelišču Slovenske vojske (SV) na območju Bača v Ilirski Bistrici je popoldan izbruhnil požar, ki se je razširil na približno 100 hektarjev.

Facebook/Andrej Tratnik‏
Pri gašenju je gasilcem pomagal tudi helikopter slovenske vojske.

Med posredovanjem na vojaškem strelišču Bač je požar zajel dva gasilca. Eden od njiju je utrpel hude opekline in se zdravi v UKC Ljubljana. Po podatkih njegovih kolegov je stanje poškodovanega gasilca dobro, stabilno. Njegovo življenje ni ogroženo, je poročal portal Planet.si.
Ogenj je gasilca ujel zaradi specifike terena in vrtinčenja vetra. Ogenj zajel tudi gasilsko vozilo, ki je uničeno.

Požar je okoli 140 gasilcev s 40 gasilskimi vozili že pogasilo. Pri gašenju pa je sodeloval tudi helikopter SV, je povedal vodja intervencije Denis Slavec.

Kot je še pojasnil Slavec, je požar izbruhnil zaradi streljanja med vajami pripadnikov SV. Gorela je predvsem trava in tudi nekaj borovcev, je še dejal.

Požarna straža je bila med vajami na lokaciji, vendar pa je veter oteževal gašenje, pri katerem so sodelovali člani gasilskih zvez Ilirska Bistrica in Postojna ter Zavoda za gasilno in reševalno službo Sežana. Pomagal jim je tudi helikopter SV, je dodal vodja intervencije.

Oceno škode bodo po Slavčevih besedah opravili gozdarji.