Poslastica

FOTO: Gibonni in Oliver izpolnila vsa pričakovanja

Alesh Maatko
1. 9. 2016, 22.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Pred nekaj dnevi je v puljski Areni vladala prava evforija desettisočglave množice, ki je uživala v več kot tri ure dolgem koncertu dveh največjih hrvaških glasbenikov – Gibonnija in Oliverja Dragojevića.

Slaven Radolović
Puljska Arena, ki je pokala po šivih, je bila razprodana štirinajst dni pred koncertom.

Arena je bila razprodana štirinajst dni pred koncertom, glasbeniki pa so izpolnili vsa pričakovanja in ponudili še več. To je bil prvi koncert v sklopu turneje ob izidu albuma Familija, ki se bo jeseni nadaljevala v večjih mestih na Hrvaškem, dva koncerta pa bosta tudi pri nas.

Izjemno vzdušje

Večurni spektakel

Obiskovalci so prišli z vseh koncev širše regije, na trenutke so celo preglasili izvajalce. Na koncu so bili tako glasni, da so glasbenike še dvakrat poklicali na oder, in Areno so ob prepevanju zapustili šele po dobrih treh urah.

»Več kot pol vas poznam po imenu,« je koncert začel Gibonni in domačno vzdušje nadaljeval v odličnem razpoloženju. Z Oliverjem sta skladbe prepletala, se na odru izmenjevala, mnoge zapela skupaj in ves čas ustvarjala neverjetno čustveno vzdušje, takšna zasnova koncerta je prinesla izjemno dinamiko. Na odru, kjer sta že večkrat triumfirala vsak s svojim koncertom, sta tokrat delovala kot družinska člana. Enakovredno, brez tekmovanja v egu, s spoštovanjem drug do drugega in do svoje publike. Obljuba o pravem »familijarnem« koncertu je bila izpolnjena, pokazala sta, kaj je pojem družine in ljubezni, ki sta jo s publiko delila ves večer.   

Slaven Radolović
Kot presenečenje je nastopil priljubljeni 2Cellos. To je bila tudi najbolj varovana skrivnost večera.

Večni hiti

Glasbenika sta imela ob sebi svoji spremljevalni skupini. Gibonnijevi se je na odru pridružil Hrvoje Rupčić na tolkalih, kot gostja pa Honey Larochelle, ki je zablestela z Amazing Grace in skladbami Mirakul, Toleranca in Oprosti, ter zbor Brodosplit, ki je maestralno izvedel pesem Udica z novega albuma, pozneje pa še Posoljeni zrak, Libar in druge. Oliver, s katerim je Arena vibrirala na bolj umirjene ritme, je na oder povabil 2Cellos, najbolj varovano skrivnost večera, pridružil pa se jim je tudi zbor Izvor. Tudi oba producenta novega albuma Familija sta bila na odru – Elvis Stanić se je pokazal kot pravi virtuoz na harmoniki, Nikša Bratoš pa je kitarist Gibonnijeve skupine.