Kmečka opravila

Jasna Kuljaj skoraj oslepela

b.p.
1. 9. 2016, 21.05
Posodobljeno: 31. 1. 2024, 07.38
Deli članek:

Nova voditeljica resničnostnega šova Kmetija: Nov začetek se je že popolnoma navadila okolja nove kmetije, spregovorila pa je tudi o tem, zakaj se bo izogibala »kmečkim opravilom«.

planet tv
Glede na izkušnje se Jasna strinja, da je bolje, če kmečka opravila pusti pri miru.

planet tv
Jasna se je »zahakljala« na kaveljček, ki povezuje trte, pri čemer si je poškodovala kožo tik pod očesom, da je bilo potrebno šivanje.

Seksi voditeljica šova Kmetija: Nov začetek Jasna Kuljaj je prva dva tedna v šovu – Kmetija: Nov začetek se namreč snema vnaprej – že pokazala, da bo stroga voditeljica, ki tekmovalcem ne popušča. Vseeno pa vse opozarja na nevarnosti, ki pretijo tudi med opravljanjem kmečkih opravil.

»Kar zadeva kmečka opravila, sem na Dolenjskem, kjer sem imela stare starše, v hlevu večkrat obiskala kravo in prašiča. Z omenjenima sem iz strahospoštovanja klepetala bolj na daljavo, kar pomeni, da intenzivnejšega odnosa nismo razvili. Kar zadeva dvorišče, sem nekoč tekla pred domačim psom, ki je bil na verigi in sem se ga bala, čeprav je bil prijazen. Med tekom pa me je napadel petelin, ki je bil prepričan, da tečem zato, da bi preganjala njegove kokoške, in me je pošteno kavsnil. Kar zadeva teren, pa sem bolj vešča vinogradniških opravil, kot majhna sem pobirala 'rzino', kot temu rečemo na Dolenjskem. Z bratom sva celo tekmovala, kdo bo hitreje pobral več 'rzine', in medtem se mi je pripetila nesreča, saj sem se med tekom pod žico, ki povezuje trte, 'zahakljala' na kaveljček, ki mi je poškodoval kožo tik pod očesom, tako da je bilo potrebno šivanje. Glede na vse povedano lahko sklenem, da je bolje, če kmečka opravila pustim pri miru,« je povedala Jasna, ki je imela srečo v nesreči, da ni ostala brez očesa.