Legenda

Alfi Nipič odhaja na deveto turnejo čez lužo

Alesh Maatko
31. 8. 2016, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Legendarni Alfi Nipič, ki je pred dvema letoma dopolnil 70 let, je še vedno izjemno aktiven glasbenik, ki navdušuje številne generacije, tako mlade kot starejše.

Tanal Video
Alfi Nipič se kaj kmalu odpravlja čez lužo, kjer bo zabaval slovenske izseljence.*

Glasbenik, ki bo kaj kmalu dopolnil 72 let, nastopa v vseh letnih časih, razprodan pa je predvsem v mesecu decembru, ko ne gre brez njegovega legendarnega Silvestrskega poljuba, s katerim navdušuje že od leta 1971, ko ga je prvič predstavil v novoletnem programu na nacionalni radioteleviziji. Seveda si v vročih poletnih dneh privošči tudi nekaj oddiha. Kot pravi, ni ravno ljubitelj »praženja« na soncu, raje uživa v senci v obmorskih krajih, kjer se ne tre turistov, tako da se v miru odpočije od glasbenih odrov.

arhiv svet24
Za Alfija bo to že deveta turneja čez lužo.

Toronto

Alfi pa se še posebej veseli 20. septembra, ko bo odletel v Toronto. Na tritedenski kanadsko-ameriški turneji bo obiskal slovenske izseljence. To bo že njegova deveta turneja čez lužo, kamor se vedno znova rad vrača in kjer prepeva svoje številne hite, kot so Štajerska se veseli, Ostal bom muzikant, Heja heja, Poljane, dom prelepih dni, Oj, mi pa plešemo, Hej, dekle, Valček s teboj. Alfi nam je še zaupal, da mu je lepo med ljudmi, ki spoštujejo slovensko glasbo in ga vedno znova sprejmejo odprtih rok.