Oboževani Hans

Gorski zdravnik: »Nisem seks simbol!«

mv
12. 7. 2016, 18.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Fenomen priljubljenosti serije Gorski zdravnik je zajel tudi slovenske gledalce, in če nekateri ne razumejo, zakaj toliko ljudi rado gleda prigode zdravnika, ki se vrne v rodno vas, ima glavni igralec Hans Sigl o tem svojo teorijo.

facebook
Hans se ne vidi kot seks simbol, a gledalke imajo o tem svoje mnenje.

facebook
Zvezdnik serije Gorski zdravnik je razložil priljubljenost svojega lika.

Ko je avstrijski igralec pred osmimi leti sprejel vlogo v seriji Gorski zdravnik, si niti predstavljal ni, da bo pritegnila tako številno občinstvo ne le v nemško govorečih državah, ampak tudi širše.

»Mediji pogosto pišejo o tem, da sem zaradi serije postal seks simbol, a sam se s tem ne strinjam. To, da je Gorski zdravnik priljubljen predvsem pri gledalkah, pa pripisuje temu, da predstavnice nežnejšega spola rade spremljajo prigode moških, ki rešujejo življenja. V zadnjih osmih letih smo tudi zelo napredovali in vedno več pozornosti poleg prekrasne pokrajine namenjamo tudi glasbeni podlagi in ganljivim prizorom. To je naš recept za uspeh,« je prepričan Sigl, ki ima iz dneva v dan več oboževalk.

Pop Tv
Prepričan je, da ljudje radi gledajo srečne zgodbe, in meni, da je v tem skrivnost priljubljenosti serije.

Ljudje imajo radi srečne konce

Po zadnjih podatkih serijo menda spremlja kar sedem milijonov gledalcev, glavni zvezdnik oddaje pa pravi, da imajo ljudje radi zgodbe, v katerih nihče ne umre. »Želijo gledati življenjske prigode, ki se končajo srečno. Na malih ekranih se vrti toliko kriminalk, ki so polne nasilja in smrti. Mi smo drugačni. Bolj romantični,« je razložil za avstrijsko revijo Bunte.

Sedeminštiridesetletni zvezdnik pa je tudi zasebno tako romantičen, saj je že leta srečen z ženo Susanne Kemmler, pevko, ki se z njegovo priljubljenostjo očitno uspešno spopada. Ne moti je, da si njenega moža želijo ženske po vsej Evropi, nasprotno! Na to je ponosna!