MEDNARODNI USPEH

Slovenski igralec, ki je osvojil Broadway

bp
12. 7. 2016, 07.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Mlad in perspektiven slovenski igralec Luka Fric se je v New York preselil pri rosnih 18 letih in tam študiral igro, glasbo in ples na Ameriški glasbeni in dramski akademiji (AMDA). Zdaj uspešno nastopa na slovitem Broadwayu, kjer je nepogrešljiv igralec mlade generacije.

osebni arhiv
Luka na snemanju filma Trip to the Moon, ki bo luč sveta ugledal leta 2017.
osebni arhiv
Luka Fric uspešno nastopa na slovitem Broadwayu, kjer je nepogrešljiv igralec mlade generacije.

Le dva meseca po končanem študiju na sloviti igralski akademiji je Luki uspešna avdicija določila eno izmed kritičnih vlog na odru starega Broadwaya. Njegovo gledališče Liberty Theatre se je odprlo leta 1904 in od takrat gostilo premiere več broadwajskih muzikalov (na primer Lady, Be Good!), vključno z Ziegfeld Midnight Frolic, v katerem je Fric pol lanskega leta navduševal občinstva tisočih.

»Ta nova zvrst gledališča temelji na interakciji med občinstvom in igralci. Občinstvo ima tako občutek, da je del predstave in 'potopljeno' v našo zgodbo. Morda podobne igre v prihodnosti predstavimo tudi slovenskemu občinstvu,« pravi Fric. Njegova vloga je zahtevala spretnosti v stepu in prepričljivem francoskem naglasu ter seveda spretnost improvizacije z gosti.

»Nemogoče je natančno predvideti, kaj se bo med igro zgodilo, saj dobimo vsak večer drugo občinstvo. Nedvomno pa je vsaka predstava zaradi tega zelo zanimiva,« v smehu pove Luka, ki je za predstavo Ziegfeld Midnight Frolic prejel na ducate dobrih kritik, tudi v slavnem The New York Timesu. Igro je ustvarila priznana ameriška umetnica in pisateljica Cynthia von Buhler.

osebni arhiv
Trenutno navdušuje v uspešnici The Illuminati Ball, v kateri ima glavno vlogo.

Trenutno ima Fric v njeni najnovejši igri The Illuminati Ball eno izmed glavnih vlog, zaradi katere je bil nedavno omenjen v priznani reviji Forbes. Povrhu tega je minuli konec tedna (9. in 10. julija) začel vaje za igro The Bloody Beginning, ki se po uspešnih petih letih konec julija in avgusta vrača pred newyorško občinstvo. Fric pa se v New Yorku ni zapletel samo v gledališče, temveč se bo pojavil tudi v filmu. Januarja je sodeloval na snemanju filma Trip to the Moon, ki bo izdan naslednje leto.