Zabava

Bliža se festival Slovenska polka in valček

A.M.
22. 4. 2015, 21.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Podčetrtek bo ta petek gostili jubilejni, 20. festival Slovenska polka in valček, na katerem se bo predstavilo šest polk in šest valčkov.

Žiga Culiberg

Gostitelja večera bosta prekaljena voditelja Darja Gajšek in Blaž Švab. Neposredni prenos jubilejnega festivala pa bo od 20. ure dalje na 1. programu TV Slovenija in Radiu Maribor.

Žiga Culiberg

Festival Slovenska polka in valček, ki ga že 20 let organizira Razvedrilni program, je eden najeminentnejših in med glasbeniki najbolj priljubljenih festivalov narodnozabavne glasbe. V ritmih polke bodo svoje tekmovalne pesmi predstavili Ognjeni muzikanti (Našel te bom), Sekstakord (Akord življenja), Zoran Zorko in Jodel Express (Nora na polke), Azalea (S teboj je kot v pravljici), Popotniki (Nisem) in Slavček (Mi se ne damo), tekmovalne valčke pa bodo predstavili ansambli Prleški kvintet (Ne nosi mi rdečih rož), Unikat (Kar je moje, je tvoje), Hozentregarji (Zvezde), Mladika (Tvoje sanje), Veseli Dolenjci (Najin večer) in Vikend (Sin).

Žiga Culiberg

Letos bodo na festivalu podeljene tri nagrade – dve zmagovalni skladbi bodo izbrali gledalci, eno pa strokovna žirija. Gledalci bodo s telefonskim glasovanjem izbrali skladbo, ki bo prejela nagrado za najboljšo polko festivala, in skladbo, ki bo prejela nagrado za najboljši valček festivala. Strokovna žirija pa bo izbrala najboljšo skladbo festivala v celoti. Jubilejni festival bo pospremil tudi z obletnico obarvan spremljevalni program, ki pa do izvedbe festivala ostaja presenečenje. Spomnimo.

Žiga Culiberg

Na javni razpis je prispelo skupaj 41 skladb, petčlanska strokovna komisija, ki so jo sestavljali Smiljan Greif, Martin Štibernik, Irena Vrčkovnik, Nuša Derenda in Janez Dolinar, pa je na koncu izbrala ducat skladb.