Zabava

Nova slovenska himna? Kozlam!

M.I. - Stop / KŠ
21. 4. 2015, 15.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Otvoritveno skladbo novega »gremo-posnet-rockersko-plato-v-nekaj-urah« albuma DNA so novomeški rockerji izvedli ob 'manjši' pomoči prijateljev.

M24.si
Dan D & Ljudska fronta (Skočir, Kregar, Dirnbek, Meglič,Marolt)

Grega Skočir (BFM), Borut Marolt (Niet), Tonč in Dimek (Mi2) in Tomi (Siddharta) so z Dan D v Maribor prispeli s posebnim avtobusom in na viktorski dan dodobra zažurali, da bi na odru delovali kar se da avtentično. Tomi, ki ga je po Viktorjih čakal mariborski nastop z matično zasedbo, je pred odhodom iz SNG napol resno dejal, da Kozlam ne povzema rockovskega življenja. »Jaz tega ne poznam, saj že dolgo nisem kozlal. Zmeraj pijem smotrno,« je dejal z navihanim nasmeškom, basist Dan D Nikola Sekulović pa pravi, da je bil viktorski nastop »idealna prva priložnost letošnjega združevanja sil,« saj veliko domačih rockerjev ravno v 2015 izdaja pogumne plošče – tako kot Dan D tudi Siddharta namreč za letošnje leto pripravljajo dva albuma.

Ekipa, ki se ji je v zadnjih trenutkih na kitari pridružil še Hamo, je delovala kot navihani šolarčki na maturantskem izletu. »Nekaj koerografije smo naštudirali, drugo pa so večletne izkušnje z odrov,« je pripomnil Tone Kregar (Mi2), bobnar Obra, ki so ga v zaodrju vsi klicali Obra Kobra, pa je pripomnil, da se je dvakrat zmotil, ker je bil »preveč navdušen nad lepimi rockerji pred sabo«.