Slovenija

Štormanova hotelska oprema za 40.000 evrov

STA/J.P.
21. 4. 2015, 15.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Celjsko okrožno sodišče, ki vodi osebni stečaj znanega gostinca Zvoneta Štormana, je sprejelo sklep, da se hotelska oprema iz nekdanjega Štormanovega hotela izroči novemu lastniku hotela, družbi Eurotas. Stečajna upraviteljica Alja Čas Markovič je danes za STA povedala, da je to opremo Eurotasu prodala za okoli 40.000 evrov.

Štorman

Čas Markovičeva bo ta sredstva nakazala Finančni upravi RS kot ločitveni upnici. Omenjeni sklep sodišča pa velja za listino, ki je podlaga za izbris zastavnih pravic iz registra neposestnih zastavnih pravic na premičninah. Eurotas je bil sicer edini dražitelj na javni dražbi, ki je potekala novembra lani.

Likvidacijska vrednost opreme lokala v Parižljah znaša skoraj 17.000 evrov.

Sodišče pa je danes sprejelo sklep, da se na podlagi javne dražbe z zviševanjem izklicne cene proda 65 različnih kosov gostinske opreme Štormana, ki je že leto dni v osebnem stečaju. Izklicno ceno je določilo pri 20.000 evrih.

Vso Štormanovo nepremično premoženje je medtem oddano v najem, glede lokala v Parižljah pa poteka sodni postopek. Likvidacijska vrednost opreme v tem lokalu znaša skoraj 17.000 evrov.