Zabava

Zasedba Queen bo izdala nov album z Mercuryjevim vokalom

STA/J.P.
29. 5. 2014, 07.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Zasedba Queen za konec leta napoveduje izid novega albuma z vokalom Freddieja Mercuryja. Kot je za radio BBC povedal kitarist skupine Brian May, bodo pesmi, ki datirajo v 80. leta minulega stoletja, izšle na kompilaciji.

Freddie Mercury je umrl leta 1991 za aidsom. Štiri leta zatem so Queen izdali zadnji studijski album s svojim legendarnim frontmanom Made In Heaven, pri katerem so uporabili posnetke, ki jih je zapustil.

Kot pravi May, je kasneje prišlo na dan še nekaj posnetkov: "Našli smo še nekaj posnetkov, na katerih Freddie prepeva ob naši spremljavi. So precej dobri in poslušalci jih bodo lahko slišali konec leta."

"Album bomo verjetno naslovili Queen Forever in bo kompilacija, vseboval pa bo tudi že omenjeni material, ki ga ni še nihče slišal. Mislim, da bo ljudem všeč," je še dejal 66-letni glasbenik.

Freddie Mercury je umrl leta 1991 za aidsom.

Posnetki trenutno še nimajo prepoznavnega Queenovskega zvoka, a jim ga nameravata May in bobnar Roger Taylor - basist JohnDeacon se je leta 1997 upokojil - še dati. "Večina jih je iz 80. let minulega stoletja, ko smo bili na vrhuncu borbenosti, zato so precej nabiti z emocijami," je še povedal May, ki se trenutno posveča tudi gradivu, ki ga je Mercury leta 1983 posnel z Michaelom Jacksonom.