Zabava

Turneja, ki si jo bodo zapomnile

Alesh Maatko
28. 5. 2014, 18.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Navihanke, ki so se aprila odpravile na gostovanje čez Atlantski ocean, kjer so ostale tri tedne, si bodo potovanje, polno nepozabnih dogodivščin, gotovo zapomnile.

Zgodba se je začela, ko je prikupna dekleta na youtubu našel Rex Inglis, ki jim je tudi omogočil potovanje. »Takoj ga je prevzela naša energija, zato se je odločil, da nas obišče v Sloveniji, kjer smo se dogovorili o gostovanju v Ameriki. Vse skupaj se je hitro realiziralo in Navihanke smo videle velik del Amerike – vse od Pittsburga, Clevelanda, Milwaukeeja in Dulutha do sončne Kalifornije. Ljudje so bilo povsod navdušeni nad slovensko glasbo, tako Slovenci kot tudi Američani. Posebej pa so jih prevzele naše energija, poskočnost, odprtost in prijaznost,« so nam zaupale Navihanke, ki pravijo, da je bilo vse odlično organizirano.

No, razen smešnih prigod, ki so del vsakega potovanja. »Naši Jasmini je medtem, ko je želela iti na stranišče, iz zadnjega žepa telefon padel v straniščno školjko. Seveda je nehal delati in mislili smo, da bo tako tudi ostalo. Nakar se je našel prijazen gospod, ki je dal pameten nasvet. Rekel je, da naj telefon damo njemu, da ga bo 'namočil' čez noč v navaden riž, ki naj bi izsesal vlago iz telefona. Res je to naredil in telefon je oživel,« so v smehu povedala dekleta in v ritmu prigod nadaljevala. »Naslednji pripetljaj se je zgodil kar med nastopom. Maši in Sonji sta se pokvarila inštrumenta, tako da smo skupaj z občinstvom reševali zagato in jo rešili. Vsak je imel pri sebi nekaj uporabnega in je uspelo. A to še ni vse! Našemu Rexu se je med osemurno vožnjo odprl prtljažnik in je izgubil kovček z osebnimi predmeti. Nismo ga uspeli rešiti, smo pa zato imeli večji izgovor za nakupovanje, kar nam je zelo ustrezalo,« so zaključile Navihanke, ki so zelo počaščene, da jim je gostovanje uspelo.