Črna kronika

Laščani žalujejo za Vilijem in za njegovo smrt krivijo državo

Žiga Kariž
28. 5. 2014, 18.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Policija je v ponedeljek, 21. maja, objavila suhoparno sporočilo, da je neznano kam izginil 49-letni Viljem Videc, stanujoč na Gosposki ulici 11 v Celju. Kot se je pozneje izkazalo, si je Vilijem sodil sam. Prebivalce Laškega je njegova smrt šokirala. Vsi so namreč poznali pridnega čevljarja, ki je vestno delal v svoji delavnici in za simbolično ceno popravil vsak čevelj, torbo ali pas, ki so mu ga meščani prinesli.

Peter Krašovec

Novica o njegovi smrti je sprožila veliko odzivov, saj so se na facebooku na strani Laško in Laščani nekoč pojavila namigovanja, da naj bi se za usodni korak odločil, ker ni več prenesel finančnih bremen, ki mu jih je nalagala država. »Tudi jaz sem ga poznala, večkrat mi je popravil kak par čevljev in še kako drugo stvar. Bil je pravi mojster, ki se je znal lotiti marsikaterega dela, ga dobro opravil, res malo je zaračunal ... Pa še izjemno prijazen in skromen je bil obenem,« je zapisala ena od komentatork, druga pa dodala: »Grozljivo in nedopustnom je, da s trdim in poštenim delom ne moreš več preživeti. Država in njeni davki pobijajo pridne mravljice, ki ne zmorejo več nositi bremen, ki jih nalaga.«

Policija je v ponedeljek, 21. maja, objavila suhoparno sporočilo, da je neznano kam izginil 49-letni Viljem Videc, stanujoč na Gosposki ulici 11 v Celju.

Med tistimi, ko so se na zapis odzvali, je bil tudi njegov žalujoči brat, ki je potrdil, da so ga zlomili dolgovi, a kot krivca za nastanek dolgov navedel nekdanjo partnerico. »Hvala vsem za lepe misli o Viliju. Vendar pa je veliko vlogo tukaj odigrala njegova partnerica, ki je pripomogla k njegovim dolgovom, po dolgotrajnem iskanju pa se ni niti pojavila,« je zapisal med komentarje.