Zabava

Iris Mulej povedala resnico o svojem fantu!

Sonja Javornik
28. 5. 2014, 07.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Ambiciozen fant na fotografiji v reviji zagleda privlačno žensko. Takoj si reče, da bo nekoč njegova. In to se res zgodi. Kakšno desetletje pozneje sta Iris Mulej in Danijel Utješanović atraktiven par. In zadnje čase malodane neločljiva. Imata se rada, rada pa imata tudi iste stvari. Tako Danijel pravi, da je lahko pri projektu Bled Film Festival, katerega pobudnik in soustanovitelj je, uspešnejši tudi zaradi Iris. Naslednji podvig dveh bejbijev – med seboj se ljubkovalno kličeta bejbi – je film. Danijel bo očitno producent, morda še režiser in soigralec, zvezdnica bo Iris.

Mare Vaupotič/Zaklop

Kaj vam je pri vašem fantu najbolj všeč?

Iris: Že na začetku so me privlačili njegova sproščenost, energija in smeh. S tem me je pritegnil, vendar sem bila takrat samska in sem si samska tudi želela ostati, zato me je kar motilo, da mi je nekdo tako všeč. Tudi mami me je pohecala, da očitno ne znam biti sama.

Kaj pa je na Iris najbolj očaralo vas?

Danijel: Opazil sem jo pred desetimi leti in že takrat potihoma upal, da bo nekoč moje dekle. Občudoval sem jo v časopisih, spremljal njeno delo in bil njen »fan«. Vseskozi sem imel tudi vizijo, da bom filmski producent in igralec, da bom snemal filme. Spremljal sem filmske igralce in izrezoval njihove fotografije ter članke iz revij. Tako sem velikokrat naletel tudi na Iris in si vedno rekel: Kako je huda! Leta 2008 je bil moj najbližji stik z njo prijateljstvo na Facebooku, na katerem sem občudoval njo in njeno delo, vendar je nisem nikoli kontaktiral.

Iris: Jaz pa nisem niti vedela, da je med mojimi prijatelji, ker jih imam pač toliko.

Danijel: Marca lani pa se je zgodil čudež. Koreograf Iggy iz Celja nas je povabil na modno revijo. Takoj sem opazil Iris. Po reviji se nam je pred odhodom za pet minut pridružila. Ko mi jo je Iggy predstavil, sem imel res veliko tremo.

Iris: Zelo dobro jo je skrival, ker nisem nič opazila. (smeh)

Danijel: Tremo je razbil Iggy, ko je začel govoriti o festivalu na Bledu. Po tistem sem se ji prvič oglasil na Facebooku in ji predlagal, da se poslovno dobiva, ampak od nje nisem dobil nobenega odgovora. Naslednji stik sva navezala šele čez dobrega pol leta, ko sem jo spet povabil na sestanek, tokrat zaradi sodelovanja pri snemanju ameriškega filma.

Iris: Pred tem je bil maja na mojem urniku še obisk Monte Carla in Cannesa. Ko sem svoje potovanje objavila na družbenem omrežju, kar je očitno videl tudi Dani, mi je pisal, da upa, da se kaj vidiva. Vendar takrat nisem imela časa in se nama kljub njegovim klicem ni uspelo videti.

Mare Vaupotič/Zaklop

Danijel: Tako sva se avgusta prvič dobila na sestanku za film, pozneje na premieri slovenskega filma v Ljubljani, proti koncu septembra pa sem jo povabil na filmski festival v Tuzlo. Tam se je tudi začela najina romantična zgodba.

Iris: Takrat sem se zaljubila.

Danijel, Iris vam je bila všeč, ko ste jo gledali na fotografijah. Kakšna pa je razlika, ko jo imate poleg sebe v živo?

Danijel: Ko sem jo prvič videl v živo, se je moje življenje spremenilo. Lahko rečem, da sem z Iris močnejši, imam boljšo energijo, vse deluje bolje. Veliko mi pomaga pri delu. Zadnja dva meseca sta bila najbolj stresna, saj se končujejo predpriprave na blejski filmski festival. Iris me je vedno znala pomiriti. Ko se pozno zvečer vrnem iz pisarne, me vedno veselo pričaka, jaz se ji potožim, ona pa me pomiri.

Torej ni kot tiste ženske, ki so jezne, če se partner vrne domov šele ponoči?

Danijel: Tega hvala bogu nikoli ni bilo. Zgodi se kvečjemu nasprotno, da me pokliče in se ponudi, da mi pride pomagat v pisarno.

Kako ste sprejeli dejstvo, da povsod najprej opazijo Iris, da je ona bolj prepoznavna od vas?

Danijel: Na začetku sem imel nekaj težav in mi je bilo neprijetno, ko so naju vsi opazovali in šušljali, zdaj pa sem ponosen na svoje dekle, ki je zame najboljše. Navadil sem se tudi na vse njene oboževalce, ki ji neutrudno pišejo, in na tiste, ki ne znajo odvrniti pogleda od nje in brez sramu strmijo vanjo.

Ste morda opazili, da imate zdaj več oboževalk, ker se ženskam pač zdi, da morate že biti nekaj, če ste dovolj dobri za Iris?

Danijel: Tudi to se dogaja, vendar mi je vseeno za nove oboževalke, ker imam najlepše in najboljše dekle na svetu.

Zanimivo se mi zdi, da sta se tako hitro povezala tudi poslovno, saj so danes mnogi previdni celo pri zvezah, kaj šele pri odločitvah za skupne nakupe ali poslovne podvige.

Iris: Če imaš ob sebi partnerja, ki ima iste cilje in z njim sodeluješ, se skupno delo potencira. Tudi moja mama je opazila najino energijo in rekla, da je to tisto pravo. Ko najdeš tako osebo, je to odlično tudi s stališča kariere.

Danijel, očitno vam je tašča naklonjena.

Danijel: S taščo sva se takoj ujela, saj je res čudovita oseba. Kadar prideva k njej, mi vedno skuha kavico in se veliko pogovarjava.

Torej ne živita več pri Irisini mami?

Iris: Ne, tudi prej nisva živela pri moji mami, saj imam ločeno stanovanje, ki  sem ga že pred nekaj leti preuredila v luksuzni apartma z masažnim bazenom. Tja zdaj hodiva na oddih ob koncu tedna, živiva pa na Bledu, kjer imata Dani in njegov partner tudi pisarno. Sicer pa se nama v kratkem obeta selitev na res lepo lokacijo.

Mare Vaupotič/Zaklop

Kako pa so vas sprejeli njegovi starši?

Iris: Tudi oni so super in izvrstno smo se ujeli. Pri njih imajo maltežanko, ki je stara že trinajst let, in z mojim Tayem sta super prijateljčka.

Danijel: Oba starša imata Iris zelo rada. Moj oče je velikokrat pasja varuška, saj sva oba zelo zasedena. Drugače je po duši pevec. Lani je posnel šest skladb in čaka na svojo prvo ploščo, jaz pa ga v tem podpiram. Prav on mi je dal voljo do tega, kar delam danes.

Je zdaj, ko pridete na festival v Cannesu z Iris, ki je zelo opazna tudi na rdečih preprogah, kaj drugače kot prej, ko ste bili sami?

Danijel: Seveda. Zaradi nje imam precej več pozornosti, saj se žarometi obrnejo v naju. V Cannesu sva bila sicer zelo zaposlena s sestanki. Prvega sva imela na jahti ameriškega producenta, naslednji dan sva bila na jadrnici nizozemskih producentov, sledili so sestanki s slovenskim, srbskim in makedonskim filmskim centrom in tako naprej. Čedomir Kolar, ki je član uprave našega festivala, je poskrbel, da sva imela sestanek tudi s filmskim inštitutom Doha, ki bo že prihodnje leto navzoč pri nas na Bledu.

Torej je to dolgoročna zgodba?

Iris: Zagotovo. Sicer pa sva na zabavah v Cannesu spoznala še nekaj novih partnerjev.

Sta sploh kaj spala?

Danijel: V zadnjih tednih spim premalo, od štiri do pet ur na dan.

Iris: Jaz spim malo več. (smeh) No, v Cannesu smo naredili veliko, morali pa bi še v Monte Carlo, kjer smo imeli že dogovorjene sestanke z mojimi in njegovimi partnerji, vendar je imel Danijel preveč obveznosti doma, saj se BFF hitro bliža, tako da smo se predčasno vrnili v Slovenijo.

Sta spoznala kakšne zvezdnike?

Danijel: Spoznala sva Omarja Epssa in nekaj drugih, vendar sva bila tam bolj zaradi producentov, saj me ti bolj zanimajo od zvezdnikov. Sicer pa je ekipa filma Plačanci 3 s Silvestrom Stallonom, Wesleyjem Snipsom in Arnoldom Schwarzeneggerjem prav po filmsko s tanki zasedla vso ulico. Srečali smo tudi Salmo Hayek in Megan Fox z otroškim vozičkom. Res je dober občutek, da sem zgodbo pripeljal tako daleč, da blejski filmski festival poznajo tudi v Canessu.

Vsi si želijo v Hollywood, vidva pa želita Hollywood pripeljati na Bled. Zakaj?

Danijel: Ko sem bil prvič v Los Angelesu, se mi je zdelo vse super in noro, ko pa sem leta 2009 leto in pol živel tam, sem že po mesecu ali dveh videl, da je tam le beton, zvezdniki pa so obkroženi z varnostniki. Ko sem spoznal Radeta Šerbedžijo, mi je dal jasno vedeti, da sta blišč in glamur le šminka. V resnici si zvezdniki želijo miru in narave. Bled je idealen kraj za to. Angelina Jolie si je prva ogledala predstavitveni filmček festivala na Bledu in bil sem zraven, ko je po Skypu dejala, da česa takega še ni videla. Zaradi ekologije, ozaveščanja, vode in podobnega si zvezdniki želijo na lokacije, kakršna je Bled, kjer si lahko odpočijejo. Pred tremi leti je bila Angelina na Brionih. Na plaži je bila z otroki popolnoma sama, in ko jo je Rade po treh dneh obiskal, mu je skočila v objem iz hvaležnosti, ker ji je omogočil, da je preživela kratek oddih nekje, kjer je nihče ne nadleguje. Lani je bil na Bledu na primer Matthew Perry. Naokoli je hodil s Kopitarjem in bil zelo presenečen, da se lahko sprehaja in ga nihče ne moti. To si želijo, mi pa jim to lahko omogočimo.

Iris: Sicer pa Danijela zanimajo tuje in ne slovenske produkcije, zato je ta festival odlična priložnost in odskočna deska za snemanje filmov.

Danijel: Trenutno imam kot producent v predprodukciji tri angleško govoreče filme, v enem od njih sem tudi asistent režije. Festival je tako tudi dobro izhodišče, da te ljudi pritegnem na Bled, pridem do distributerjev in koproducentov ter laže prodrem na tuje trge.

Bo Iris igrala v kakšnem filmu?

Zagotovo. Na filmu je še nisem videl, vendar se oba trudiva za preboj. Doma sem jo že preizkusil. (smeh) Pogledal sem si tudi posnetke, kjer je igrala, in je super.

Je ekologija samo zavajanje za promocijo festivala ali sta vidva zares tudi ekološko ozaveščena?

Danijel: To naju res zanima. S partnerjem in soustanoviteljem Markom Gajičem sva potrebovala dve leti, da smo prišli do tega projekta, se združili z Guvo in delamo na globalni ravni. Ambasador te fundacije je princ Albert in jo osebno podpira. Zavedamo se, da je voda vir življenja in da jo je treba ohraniti čisto.

Iris: Bled ima lepo lokacijo z jezerom, ki povezuje festival in vodo, zato je ta ekološka plat festivala logična. Meni sami pa so se nekatere stvari od nekdaj zdele samoumevne. Tako na primer ne razumem, kako lahko ljudje sploh odvržejo smeti v naravo.

Danijel: Tudi jaz ne razumem, kako lahko nekdo med vožnjo odpre okno in skozenj odvrže smeti. Marko Gajič je drugače tudi potapljač in se vsako leto pobliže sreča s smetmi v jezeru, kar je še en razlog, zakaj smo pri tem ekološkem delu projekta res s srcem.

Iris: Cameron Diaz na primer pravi, da na stranišču sploh ne potegne vedno vode, ker varčuje. Ko grem jaz na stranišče, vedno spustim le malo vode za manjše izplakovanje. Večina ljudi ima med umivanjem zob grdo razvado, da pusti vodo teči. Midva jo seveda obvezno zapirava in tudi druge pozivava, naj se jo za tisti dve minuti, ko si ščetkajo zobe, spomnijo zapreti.

Kako pa varčujeta pri hrani?

Iris: Sploh se ne spomnim, kdaj sem zadnjič vrgla hrano stran.

Danijel: Tudi jaz ne, ker vedno vse pojem. (smeh) Iris je zelo dobra kuharica in me je danes lepo presenetila. Ko sem se vrnil z nekaj sestankov, me je doma čakala res odlična prava italijanska pašta. Odkar sem z njo, tudi bolj zdravo jem, saj kupujeva zdravo in eko hrano.

Iris: Vedno poudarjam, da ne jemo zdravo zaradi vitkosti, ampak zaradi zdravja. Vitkost je le stranski učinek zdravega življenja. Sicer pa se nikoli ne branim čokolade in brez težav celo veliko pojem sama.

Pogledata veliko filmov?

Danijel: Veliko, čeprav zadnje čase zaradi obveznosti manj. Kadar nisem zaposlen, si moram ogledati vsaj dva na večer. Sem pač velik navdušenec nad filmi!

Koliko časa vama pa ostane za romantiko?

Danijel: Trenutno zelo malo. Ko končava festival in julija še malo počistimo, bova šla avgusta v Los Angeles, konec septembra pa se vrneva in začneva priprave na festival 2015.

Iris: Čez dan sva zaposlena, zvečer pa najdeva nekaj časa zase. Mogoče kakšna savna, včasih pa dragi naroči maserko na dom, ki prinese s seboj vse, kar potrebuje, in najino sobo spremeni v spa.

Razmišljata o zaroki, poroki in otrocih?

Iris: Moj dragi si to želi takoj, jaz pa imam še delo. Moški nimajo težav, ženska pa je noseča devet mesecev in v tem času lahko dobi ponudbo za vlogo v filmu. (smeh)

Torej pričakujete vlogo v filmu?

Iris: Doslej sem dobila že tri ponudbe.

Danijel: Ko bo konec festivala, se bodo začele priprave na film, v katerem bo igrala tudi Iris. Gre za avstrijsko-francosko-nemško koprodukcijo. V filmu bodo tudi znani zvezdniki, vendar o tem kaj več kdaj pozneje.